Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-01-19

Φάτε το γαύρο!

Την Κυριακή έχουμε το παιχνίδι με το γαύρο στις 7 στην Τούμπα.

Με βάση τα όσα γράφουν οι τοπικές εφημερίδες σήμερα, έχουν ήδη προπωληθεί 9.000 εισιτήρια. Και φυσικά έπεται συνέχεια. Ας ελπίσουμε στο 1ο sold out της χρονιάς.

Ας δούμε λίγο τώρα τα του ματς. Για μένα προσωπικά το παιχνίδι αυτό είναι ένα από τα 2 πιο σημαντικά παιχνίδια κάθε σαιζόν στην Τούμπα. Το άλλο είναι με τον Άρη, όταν αυτός είναι φυσικά στην Α' Εθνική.

Αυτά τα 2 παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την ψυχολογία του ΠΑΟΚτση φιλάθλου και φυσικά του ΠΑΟΚτση παίκτη.

Είναι ματς που περιμένουμε να κερδηθούν πάση θυσία.

Αυτό περιμένω και την Κυριακή.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει παθιασμένα για τη νίκη και για κανένα άλλο αποτέλεσμα. Το ότι ο γαύρος έχει πιο ποιοτική ομάδα δεν χωρά ερώτημα, αλλά όπως είδαμε και μεσοβδόμαδα στο ματς κυπέλλου ΠΑΣ-γαύρος αυτό δεν αρκεί.

Η ομάδα απ' ότι φαίνεται θα είναι πλήρης. Ο Ζαγοράκης που είναι και το βαρόμετρο της ομάδας θα παίξει κανονικά, ενώ άλλες ελλείψεις μάλλον δεν θα υπάρξουν.

Απ' την άλλη ο γαύρος έρχεται λαβωμένος απ' το ρεζιλίκι στα Γιάννενα, κάτι όμως που τον καθιστά πιο επικίνδυνο γιατί οι παίκτες, ο προπονητής και ο κόσμος είναι σε εγρήγορση. Θα προτιμούσα να είχε κερδίσει τον ΠΑΣ και να έρθει επαναπαυμένος.

Θεωρώ ότι ήρθε ο καιρός να σπάσει το αρνητικό σερί που θέλει το γαύρο τα τελευταία 8-9 χρόνια να μην χάνει στην Τούμπα σε αγώνα πρωταθλήματος, και να αρχίσει να χτίζεται πάλι ένα σερί νικών του ΠΑΟΚ. Καιρός είναι να θυμηθούμε τις εποχές που ο γαύρος ερχόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε χάσει ήδη απ' το αεροδρόμιο. Τις εποχές που ουσιαστικά ερχόταν για να μαζέψει 2-3 μπαλάκια και να γυρίσει πίσω.

Στην όλη ιστορία δεν πρέπει να ξεχνάμε και μια σημαντική παράμετρο. Αυτή του διαιτητή.

Άρχοντας του αγώνα έχει οριστεί ο κος Καζναφέρης. Αυτό μας προϊδεάζει για διαιτησία οτιδήποτε άλλο από 50-50. Έχω δε την αίσθηση ότι δεν κρατούνται ούτε καν τα προσχήματα με αυτόν τον ορισμό.

Δεν λέω ότι ο Καζναφέρης είναι κακός διαιτητής. Κάθε άλλο μάλιστα. Όταν θέλει είναι ίσως ο καλύτερος έλληνας διαιτητής μαζί με τον Βασσάρα.

Λέω ότι ο Καζναφέρης έχει πολύ βεβαρημένο παρελθόν, ειδικά σε ματς ΠΑΟΚ-γαύρου. Και μη βγει κανείς να μου πει ότι το κύπελλο του 2001 (στο 2-4 επί του γαύρου) το πήραμε με Καζναφέρη διαιτητή. Αυτό ήταν ίσως το μοναδικό ματς που μας έπαιξε 50-50 με το γαύρο και έκτοτε χρησιμοποιείται σαν άλλοθι.

Ας μην είμαστε όμως καχύποπτοι και ας περιμένουμε την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα και σκορ, αλλά ας σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας και ας τη στηρίξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: