Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-01-26

Στόχος μόνο η νίκη με Εργοτέλη

Την Κυριακή στις 16:45 έχουμε το παιχνίδι Εργοτέλη - ΠΑΟΚ.

Θεωρώ αυτονόητο ότι κατεβαίνουμε στο ματς με μόνο στόχο τη νίκη. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στους στόχους της ομάδας και τις προσδοκίες του κόσμου.

Έλεγα πριν μερικές μέρες ότι σιγά-σιγά έχουμε μπει στο τρυπάκι να αγωνιούμε και να αγχωνόμαστε για την έξοδο στο UEFA.

Με αρχή το μεθαυριανό παιχνίδι ξεκινά μια σειρά κομβικών αγώνων για τον ΠΑΟΚ, των οποίων η έκβαση θα κρίνει αν η ομάδα θα κρατηθεί ψηλά ή αν θα αρχίσει η ελεύθερη πτώση. Παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Πρώτο κομβικό παιχνίδι λοιπόν μεθαύριο με τον Εργοτέλη. Δεύτερο κομβικό παιχνίδι θεωρώ τον επαναληπτικό κυπέλλου με το βάζελο την Τετάρτη, τρίτο το παιχνίδι με τον βάζελο ξανά στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και τέταρτο το ματς με τον Άρη στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αν αυτά τα παιχνίδια δεν μας βγουν, τότε φοβάμαι ότι θα αρχίσει η ελεύθερη πτώση και θα αγχωθούμε χοντρά για το UEFA. Αλλά με αυτά θα ασχοληθώ από βδομάδα.

Ας γυρίσουμε στον Εργοτέλη.

Σε κακή θέση βαθμολογικά, σε ζόρι, σε κίνδυνο για υποβιβασμό ο Εργοτέλης. Αυτό το άγχος πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε καλύτερη ομάδα, έχουμε τον αέρα που έφερε η έλευση Παράσχου, ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουμε. Στο κάτω-κάτω τι ΠΑΟΚ είσαι αν δεν μπορείς να κερδίσεις τον προτελευταίο της βαθμολογίας;

Πρέπει να σφίξουμε την άμυνα, όπως σωστά είπε χτες ο Παράσχος, να μην φάμε παιδαριώδη τέρματα και μπροστά με Μίετσελ και κάποιον να τον πλαισιώνει να βάλουμε γκολ.

Να θυμίσω εδώ ότι ο Εργοτέλης φέτος σε 2 αγώνες στην Τούμπα (πρωτάθλημα και κύπελλο) μας ζόρισε και έχασε με μόλις 1-0 και στα 2 παιχνίδια. Βέβαια αλλιώς είναι να παίζεις εκτός έδρας όπου κλείνεσαι πίσω και παίζεις το σύστημα 10-0-0 και αλλιώς να είσαι εντός έδρας, σε θέση υποβιβασμού και να πρέπει να κερδίσεις. Οπότε εκείνα τα ματς της Τούμπας λογικά δεν συγκρίνονται με αυτό της Κυριακής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας είναι εύκολος και για αυτόν τον λόγο τον κατατάσσω και στους αγώνες κομβικής σημασίας. Θα είναι και ο πρώτος αγώνας του Παράσχου όπου θα δώσει το στίγμα του στην ομάδα μας.

Απ' ότι δείχνει το πράμα, ο Παράσχος προσανατολίζεται να παίξει με 3 μπακ (Μπαρκαουάν, Μέγκαχεντ, Αραμπατζή) αντί για 4 που έβαζε ο Βούκοτιτς και προφανώς θα γεμίσει πιο πολύ το κέντρο. Μπροστά Μίετσελ και φαντάζομαι μαζί του ο Τόργκελε, που δείχνει να είναι σε φόρμα. Με αυτό το στήσιμο προφανώς θα θελήσει να πιέσει τον αντίπαλο πιο πολύ και κυρίως να βάλει τη μπάλα κάτω και να κάνει παιχνίδι. Και όχι να παίξει με γιόμες και καντήλια απ' την άμυνα προς την επίθεση.

Άντε λοιπόν να δούμε τι μας επιφυλάσσει το Σαββατοκύριακο. Όπως και να'χει, ξαναλέω, ότι περιμένω μόνο νίκη και τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: