Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-01-30

Ανασύνταξη στον ΠΑΟΚ

Μετά το στραπάτσο και την κάκιστη εμφάνιση στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη η ανάγκη ανασύνταξης της ομάδας είναι επιτακτική.

Τι εννοώ;

Η ομάδα έδειξε πολλά κακά στοιχεία στο παιχνίδι. Μπέρδεμα με το 3-5-2, βαριεστημάρα, έλλειψη δυνάμεων, έλλειψη πάθους και αγωνιστικότητας. Ένα χάλι και μισό.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ηρεμήσει η ομάδα, να βάλει τα πράγματα κάτω και να αναλύσει το παιχνίδι της Κυριακής. Πρέπει να καταλάβουν τι οδήγησε σε αυτή την εμφάνιση και να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις. Και κυρίως να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι παίζουν στον ΠΑΟΚ και όχι σε καμιά ερασιτεχνική ομάδα της ΕΠΣΜ.

Πρέπει και ο Παράσχος να καταλάβει ότι το 3-5-2 δεν του βγήκε και ότι είναι πρακτικά αδύνατο να γυρίσεις μια ομάδα από 4-4-2 σε 3-5-2 μεσούσης της περιόδου και μετά από μόλις μια βδομάδα προπόνησης.

Βέβαια ας μην γκρινιάζω για τον Παράσχο, γιατί ακόμα δεν ήρθε καλά-καλά, οπότε δεν αρμόζει να κράζουμε. Απλά εγώ διαπίστωσα μια έντονη δυσκολία στο να ακολουθήσει η ομάδα το 3-5-2 και παρά τις διαρκείς παρεναίσεις του Παράσχου στο να παίξει από τα δεξιά με ΓΧ και Αραμπατζή. Ίσως να φταίει και το γενικότερο χάλι της ομάδας την Κυριακή. Ας μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες κάνουν τα συστήματα και όχι αντίστροφα.

Τώρα η ομάδα ανασυντάσεται εν'όψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού κυπέλλου με το βάζελο αύριο. Οι πληροφορίες είναι γενικά πολύ συγκεχυμένες. Άλλος λέει ότι δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, άλλος λέει ότι ο Παράσχος ετοιμάζει εκπλήξεις. Θα δούμε.

Ξαναλέω ότι τα 2 παιχνίδια με τον ΠΑΟ είναι κομβικής σημασίας για την φετινή πορεία της ομάδας μας. Αν αποκλειστούμε από το κύπελλο, χάνεται αυτόματα ένας στόχος για τη χρονιά. Αν δεν κερδίσουμε και το ματς του Σαββάτου, τότε μπαίνουμε σε περιπέτειες όσον αφορά στο UEFA με απρόβλεπτη εξέλιξη με δεδομένη και τη βαθμολογία φέτος.

Τα 2 παιχνίδια με τον βάζελο είναι ΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ. Αν τα χάσουμε αρχίζει η ελεύθερη πτώση, αν προκριθούμε αύριο και κερδίσουμε το Σάββατο, ελπίζω σε μια αντεπίθεση με βάση και το σχετικά βατό πρόγραμμα που έχουμε από εκεί και μετά - με εξαίρεση το ντέρμπυ με τον Άρη.

Περισσότερα για το ματς κυπέλλου αύριο.

3 σχόλια:

kornass είπε...

Φίλε μου, πιστεύω πως με τουλάχιστον 30000 φανατισμένο κοινό αύριο στο ΟΑΚΑ και με την ανεβασμένη ψυχολογία που έχουμε τελευταία, πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναικό. Ευελπιστώ και πιστεύω οτι θα σας νικήσουμε αν και οι κακές γλώσσες λένε οτι θα σας δώσουμε την πρόκριση για να νικήσουμε στην Τούμπα ενώ και η ΑΕΚ ταυτόγχρονα θα νικήσει τον γαύρο, έτσι για να δωθεί λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στο ψευτοπρωτάθλημα μας....

Είδωμεν...

DonEMO είπε...

Κοίτα, εγώ βλέπω 2 πιθανές εκβάσεις:

1) Κάκιστη εμφάνιση ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με καλή ΠΑΟ και διασυρμό για την ομάδα μου
2) Μέτριες εμφανίσεις και απ' τους 2 αντιπάλους και πρόκριση ΠΑΟΚ.

Περισσότερα θα πω αύριο σε νέο άρθρο.

DonEMO είπε...

Α ξέχασα να πω και το εξής:

Στην όλη σεναριολογία που παραθέτεις έρχεται να προστεθεί και το όνομα Καζναφέρη, που θα είναι ο άρχοντας του αγώνα.

Γνωστός γαυρόφιλος ο Καζ και λέγεται ότι θα παίξει ΠΑΟΚ. Άλλοι πάλι λένε ότι ως γνωστός σφαγέας του ΠΑΟΚ θα παίξει ΠΑΟ.

Εγώ λέω να αφήσουμε τα σενάρια και να δούμε το ματς νηφάλια.

Άλλωστε με την εμφάνισή του στο ΠΑΟΚ - γαύρος ο Καζ μάλλον με εξέθεσε, άσχετα αν τον κρέμασε ο βοηθός του.