Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-01-31

ΠΑΟ - ΠΑΟΚ: πρόωρος τελικός

ΠΑΟ - ΠΑΟΚ σήμερα στις 21:45 για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μιλάμε για έναν πρόωρο τελικό στην προημιτελική φάση. Τελικός όχι μόνο από άποψη ονομάτων των ομάδων, όσο για το ότι ο αποκλεισμός σηματοδοτεί αποτυχία σε έναν στόχο της χρονιάς.

Και αν θεωρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον στόχο του να βγει UEFA απ' το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟ μένει χωρίς στόχο, αφού το πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί χαμένο, οπότε για μια ακόμη χρονιά μένει χωρίς τίτλο. Βέβαια του μένει και η δεύτερη θέση για το χρυσοφόρο Champions League, αλλά χρονιά χωρίς τίτλο είναι μάλλον αποτυχημένη για τους φίλους του βάζελου.

Στον αγώνα τώρα.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει ο Χαραλάμπους που εξέτησε την ποινή του και πιθανόν να μπει και στην ενδεκάδα, με δεδομένη την κακή εμφάνιση του Μέγκαχεντ την Κυριακή. Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται και ο Πια στην αποστολή. Τώρα τι διαφορά θα κάνει αυτό είναι άλλη ιστορία... Εκτός αποστολής ο Γκονζάλες και ο Μαλεζάς.

Ο Παράσχος προφανώς αναγνωρίζοντας ότι το 3-5-2 δεν μπορεί να αποδώσει την στιγμή αυτή, προσανατολίζεται να κατεβάσει την ομάδα σε 4-5-1 με προωθημένο μόνο το Μίετσελ. Θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα ο Χαραλάμπους (αντί του Μέγκαχεντ) και ο Ηλιάδης (προφανώς αντί του Μουμίν).

Για την έκβαση του αγώνα δεν ξέρω τι να περιμένω απ' την ομάδα μας. Αν παίξουμε όπως στο Ηράκλειο, βλέπω ο Παναθηναϊκός να μας διασύρει ανετότατα.

Αν πιάσουμε μια μέτρια απόδοση και βρεθεί και ο βάζελος σε αντίστοιχα μέτρια μέρα, το παιχνίδι θα κυλίσει τσούκου-τσούκου και πιστεύω ότι έχουμε προβάδισμα για την πρόκριση.

Μην ξεχνάμε ότι για να αποκλειστούμε πρέπει να χάσουμε με 1-0 ή με 2 γκολ διαφορά. Άρα θεωρητικά έχουμε ένα άλφα προβάδισμα. Θεωρητικά.

Γιατί πρακτικά ο ΠΑΟ θα έχει τον κόσμο μαζί του, έχει αέρα και ψυχολογία απ' τις τελευταίες εμφανίσεις του και στο κάτω-κάτω έχει πιο ποιοτική ομάδα και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Τούμπας.

Σημαντικό είναι να μην τσιμπήσουμε γκολ νωρίς. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω αν θα είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε. Και μόνο με Μίετσελ μπροστά δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε...

Άρχοντας του αγώνα θα είναι ο Καζναφέρης. Δεν θα το σχολιάσω, γιατί την τελευταία φορά που το σχολίασα, έγινα ρόμπα. Ο Καζ ήταν άριστος, άσχετα αν τον κρέμασε ο βοηθός του οθώντας τον σε λάθος αποφάσεις.

21:45 λοιπόν ζωντανά στη ΝΕΤ και ας ελπίσουμε στην πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: