Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-03-29

Μάλτα - Ελλάς 0-1: Μπράβο Όττο

Έλεγα χτες στο post μου σχετικά με το παιχνίδι με τη Μάλτα ότι
Η Εθνική χρειάζεται ανανέωση και αλλαγή νοοτροπίας.

Μένει να δούμε αν ο Όττο το έχει καταλάβει ή θα μείνει κολλημένος...
και νωρίτερα ότι
Η συντριβή απ' την Τουρκία δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία/αφορμή για αυτή την ανανέωση
Τελικά ο Όττο μας εξέπληξε όλους. Με 6 αλλαγές στην ενδεκάδα (!) και βάζοντας επιτέλους φορμαρισμένους και ορεξάτους παίκτες, έφερε τη φρεσκάδα και την αλλαγή νοοτροπίας που χρειαζόταν η Εθνική στο παιχνίδι της. Με 5-3-2 διασφάλισε την άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στους 2 ακραίους να ανεβαίνουν, έχοντας καλυμμένα το νώτα τους.

Είδα ένα Γκέκα να τρέχει και να κυνηγάει τις μπαλιές, να είναι μέσα στις φάσεις και να δημιουργεί ευκαιρίες. Άσχετα αν "έπεσε" σε έναν πολύ καλό Μαλτέζο τερματοφύλακα και δεν έβαλε το γκολ. Ήταν μέσα στο παιχνίδι συνέχεια, όχι όπως ο Χαριστέας που βολόδερνε δεξιά-αριστερά.

Είδα το Σαλπιγγίδη να τρέχει με όρεξη και να ταλαιπωρεί την αριστερή πτέρυγα των Μαλτέζων.

Είδα το δεξιοπόδαρο Τοροσίδη να παίζει αριστερό μπακ καλύτερα απ' τον αριστεροπόδαρο Φύσσα που βαριόταν και ήταν πηγή κινδύνου στο ματς με την Τουρκία.

Είδα το Χαλκιά στην εστία και αισθάνθηκα σιγουριά. Βέβαια η Μάλτα δεν είχε καμία φάση, αλλά κάτι ψιλο-σέντρες ο Χαλκιάς τις καθάρισε με χαρακτηριστική άνεση. Κάτι το οποίο δεν βλέπουμε πια απ' το Νικοπολίδη.

Έχω βέβαια τις ενστάσεις μου για τη χρησιμοποίηση των Καψή και Βύντρα, αλλά ακόμα και αυτοί δικαίωσαν το Ρεχάγκελ με το παιχνίδι τους.

Και τις έχω γιατί ο μεν Βύντρα είναι άτεχνος, άμπαλος και ανίκανος και απορώ τι βύσμα έχει και παίζει σε Παναθηναϊκό και Εθνική, ο δε Καψής ως τον Δεκέμβριο ήταν-δεν-ήταν στις αποστολές του γαύρου και από τον Ιανουάριο παίζει στην υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ΑΠΟΕΛ.

Ξαναλέω πάντως ότι και οι δυο δικαίωσαν τον Ρεχάγκελ.

Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Ήμασταν πολύ καλύτεροι, δεν απειληθήκαμε και νομίζω ότι με λίγη προσοχή παραπάνω το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε λήξει 0-3 ή 0-4. Αλλά ο μεν Γκέκας "έπεσε" στον πολύ καλό τερματοφύλακα, ο δε Λυμπερόπουλος έχασε μόνος του πολύ καλές ευκαιρίες.

Αυτό που κρατάω εγώ πέραν της νίκης είναι το θάρρος που έδειξε ο Ρεχάγκελ να αλλάξει 6 παίκτες της ενδεκάδας και η όρεξη που δείξαν αυτοί μέσα στο παιχνίδι.

Ελπίζω πραγματικά ο Ρεχάγκελ να αξιοποιήσει τη σφαλιάρα απ' την Τουρκία για ανανέωση, και να μην ξαναδούμε "σαπάκια" δημόσιους υπαλλήλους στην Εθνική. Στις 2 Ιουνίου θα φανεί αν ο Όττο ξεκόλησε πραγματικά ή αν μας έριξε στάχτη στα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: