Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-03-08

Παρέμβαση του "Χρυσού Δικέφαλου"

Με επιστολή του προς την ΠΑΕ ο "Χρυσός Δικέφαλος" κάνει παρέμβαση στα διοικητικά του ΠΑΟΚ και ζητά να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σκοπός της συνέλευσης θα είναι να ενημερωθούν οι μέτοχοι της ΠΑΕ (θυμίζω ότι ο Χρυσός Δικέφαλος συσπειρώνει πολλούς μικρομετόχους) για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια τέτοια ενημέρωση στην τελευταία γενική συνέλευση στις 12/2/2007.

Κατά τη γνώμη μου ο ΧΔ ζητάει το αυτονόητο: να ενημερωθούν οι μέτοχοι για τυχόν ατασθαλίες (για να μην πω τίποτα άλλο) στη διαχείρηση των οικονομικών της ΠΑΕ από την προηγούμενη διοίκηση γούμενα.

Και το θεωρώ αυτονόητο γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι μέτοχος σε μια εταιρεία και να μην μπορείς να μάθεις πως διαχειρίζεται μια διοίκηση τα λεφτά σου.

Απλά πράγματα.

Πέραν αυτού εγώ θεωρώ ότι το πόρισμα των ορκωτών θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε όλο τον κόσμο. Στο κάτω κάτω όλοι οι οπαδοί είμαστε δυνάμη μελλοντικοί μέτοχοι και θα έπρεπε να ξέρουμε που πάμε να δώσουμε τα λεφτά μας.

Για να το χοντρύνουμε λίίίγο παραπάνω θεωρώ ότι η απλή δημοσίευση του πορίσματος δεν αρκεί. Αν απ' το πόρισμα προκύπτουν στοιχεία ότι έγιναν ατασθαλίες, η διοίκηση και οι μέτοχοι πρέπει να προβούνε σε μυνήσεις και ανελέητο κυνηγητό του γούμενα.

Είναι για μένα και θέμα αξιοπιστίας της τωρινής διοίκησης. Οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε συγκάλυψη γούμενα.

Ο πρόεδρος του Χρυσού Δικεφάλου, Αλκης Ησαϊάδης μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" επισήμανε ότι θα ήταν καλό πέρα από την μηνυτήρια αναφορά της νυν διοίκησης κατά της προηγούμενης, να γίνει και μία εταιρική αγωγή την οποία θα συνυπογράφουν οι περισσότεροι από τους μετόχους της ΠΑΕ (αν όχι όλοι), δηλαδή να την υπογράφουν οι οχτώ που έχουν πάρει το 38% των μετοχών του Γούμενου, ο Ερασιτέχνης που έχει το 10%, οι άλλοι μικρομέτοχοι που συνολικά έχουν ένα ποσοστό περίπου του 14%, αλλά και ο Βασίλης Παγώνης που έχει στην κατοχή του το 38%. (πηγή Metropolis)

Είναι και μια ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες και να δούμε ποιοι καλύπτουν ποιους και ποιοι δεν μασάν τα λόγια τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Metropolis καθώς και την ανακοίνωση του ΧΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: