Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-05-02

Μακρύ καλοκαίρι έρχεται για τον ΠΑΟΚ

Η αγωνιστική περίοδος μπορεί να μην έληξε, όπως επίσης μπορεί να μην ξέρουμε αν θα βγούμε αγωνιστικά στο UEFA, όμως για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε από τώρα σίγουροι:

Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι μακρύ και δύσκολο για την ομάδα μας.

Κατά μια έννοια μπορούμε να πούμε ότι ήδη ξεκίνησε. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται ήδη με την επόμενη μέρα.

Από ότι φαίνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πάρει ένα δάνειο ύψους 2 εκ € για να καλύψει άμεσες οφειλές στα άπειρα ανοιχτά μέτωπα που έχει.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί ακόμα και από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό, ο οποίος τόνισε ότι δεν δίνει το κράτος το δάνειο αλλά μια τράπεζα με τις γνωστές διαδικασίες. Δεν μας λέει βέβαια αν η τράπεζα είναι κρατική ή έστω κρατικά ελεγχόμενη... Η φημολογία λέει ότι σαν εγγύηση μπαίνουν τα τηλεοπτικά και κάτι λεφτά από τον ΟΠΑΠ, ενώ αρχικά είχε ακουστεί η μπαρούφα ότι εγγυητής θα μπει το κράτος.

Η ουσία πάντως είναι ότι αυτά τα 2 εκ € δεν θα λύσουν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, απλά θα λύσουν το πρόβλημα της αδειοδότησης για την επόμενη χρονιά.

Από εκεί και πέρα υπάρχει κίνδυνος (αν δεν έρθει ή αν αργήσει να έρθει το δάνειο) πολλοί παίκτες να αρχίσουν τις προσφυγές και να ανοίξει η πόρτα της εξόδου.

Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένο το οικονομικό χάλι που έχει η ΠΑΕ, οι ομάδες των Αθηνών ή/και κάποιες του εξωτερικού θα πλακώσουν σαν τα κοράκια για να τσιμπήσουν ότι ταλαντούχο παίκτη έχει ο ΠΑΟΚ. Ήδη σενάρια φέρνουν τον Αραμπατζή στην ΑΕΚ, άλλα αντίστοιχα τον Ηλιάδη στο γαύρο, κάποιοι στέλνουν τον Φερνάντες στο βάζελο ή στο εξωτερικό και πάει λέγοντας.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξεπουλήσει αυτούς τους παίκτες και να βαφτίσει το ξεπούλημα "μεγάλη συμφωνία προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ" όπως έγινε πέρυσι με το ξεπούλημα $αλπιγγίδη. Αν είναι να φύγουν αυτοί οι παίκτες, τότε μόνο σε ομάδες του εξωτερικού και με πραγματικά συμφέρουσες συμφωνίες.

Συνολικά βέβαια φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Η συμμετοχή του κόσμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι πολύ μικρή και επενδυτής δεν φαίνεται.

Αυτό θα είναι το κεφάλαιο όπου θα ακούσουμε τα περισσότερα σενάρια και δούμε να παρελαύνουν χίλιοι μύριοι άσχετοι για να κάνουν την προβολή τους και τη λεζάντα τους, όπως έγινε άλλωστε και πέρυσι... Ο κάθε ψωνισμένος μ@λ@κ@ς θα βγαίνει και θα μας λέει ότι θα έρθει να πάρει τον ΠΑΟΚ για να τον κάνει μεγάλο και τρανό, αλλά όταν θα φτάνει στην ταμπακιέρα το ζήτημα θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Οπότε θέλει μεγάλη υπομονή από εδώ και πέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: