Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-08-31

Οδεύουμε προς νέα Τούμπα;;;

Το ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει πράξη την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης και να οργανώσει μια επιτροπή που θα ασχολείται με την αξιοποίηση του γηπέδου της Τούμπας.

Έτσι ο Θανάσης Κατσαρής θα ξεκινήσει άμεσα επαφές για τις διεργασίες συγκρότησης της επταμελούς επιτροπής διαχείρισης των θεμάτων της Τούμπας.

Η επταμελής επιτροπή θα αποτελείται από ένας εκπρόσωπος από:

1. Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ
2. Ψηφοδέλτιο Χρυσού Δικεφάλου
3. Ψηφοδέλτιο Μετώπου Λαϊκής Βάσης
4. ΠΑΕ ΠΑΟΚ
5. Σύνδεσμο Βετεράνων
6. Συνδέσμους ΠΑΟΚ
7. Ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής της οικογένειας του ΠΑΟΚ

Αυτό μας λέει το ρεπορτάζ από το Sportaction.gr.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για φούσκα από πλευράς Κατσαρή (για να δείξει ότι κάνει κάτι και αυτός) ή αν πρόκειται για σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια. Δεν αποκλείω τίποτα.

Αν πρόκειται όμως για σοβαρή προσπάθεια, εγώ προσωπικά την καλωσορίζω.

Και την καλωσορίζω γιατί η Τούμπα έχει γεράσει και χρειάζεται ανανέωση.

Η εικόνα του γηπέδου (και δεν μιλάω για τον χλοοτάπητα) δεν είναι η καλύτερη. Ξεκινώντας από τις τουαλέτες, τα ανύπαρκτα κυλικεία, τις λίγες εισόδους-εξόδους που δυσχεραίνουν την προσέλευση και αποχώρηση του κόσμου απ' το γήπεδο, τα αποδυτήρια των ομάδων, την έλλειψη στεγάστρου και καταλήγοντας στην μπουτίκ, τα γραφεία, την (ανύπαρκτη) αίθουσα τροπαίων.

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν. Να θυμίσω ότι σε πολλά γήπεδα του εξωτερικού, οι ομάδες κόβουν εισιτήριο σε τουρίστες που παν να θαυμάσουν π.χ. το Μπερναμπέου. Και έχουν και πρόσθετα έσοδα.

Επιπλέον η τάση σήμερα επιβάλει τα λεγόμενα αμιγώς ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπου δεν υπάρχει ταρτάν, και η επαφή του κόσμου με το χόρτο είναι πιο άμεση.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όλα αυτά δεν μπορούν να διορθωθούν με ανακαίνιση.

Άρα χρειαζόμαστε νέο γήπεδο.

Το θέμα είναι που θα βρεθούν τα λεφτά.

Άρα ή θα πρέπει να έρθει ένας μεγαλοεπενδυτής (ή μεγάλη εταιρεία εν πάσει περιπτώσει) να μας χτίσει το νέο γήπεδο και να το εκμεταλλευτεί, ή θα πρέπει η ΠΑΕ να πάρει ένα μεγάλο δάνειο και να το χτίσει μόνη της.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο ΑΣ να μεριμνήσει να μην πάθουμε ότι έπαθε η ΑΕΚ, που γκρέμισε την ιστορική Φιλαδέλφεια και ακόμη δεν έχει καταφέρει να χτίσει γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: