Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-10-15

Σεναριολογίας συνέχεια

Όσο πλησιάζει η 17 Οκτωβρίου που υποτίθεται ότι είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στη ρύθμιση Ορφανού, τόσο φουντώνουν (πάλι) τα σενάρια.

Κατά πως δείχνει το πράγμα ο Ζαγοράκης δεν θα υπογράψει τη ρύθμιση. Το γιατί είναι απλό: δεν βγαίνουμε. Μιλάμε για περίπου 150.000 € το μήνα, συν τα χρέη προς τρίτους, συν το μπάτζετ της ομάδας (επιπέδου "τρώω 4άρα από τον Θρασύβουλο"). Και αυτό για 10 χρόνια. Είναι πολλά τα λεφτά...

Άρα αναζητάμε άλλα σενάρια.

Μιλώντας με τον _ST_ την Κυριακή ενόσω βλέπαμε το ματς με τη Σαχτάρ, μου εξήγησε τι σενάρια κυκλοφορούν.

α) Μπαίνουμε στη ρύθμιση. Ματώνουμε επί 10 χρόνια, και βγαίνουμε επιτέλους από το αδιέξοδο. Στο μεταξύ μαζεύουμε 3αρες και 4αρες και η ομάδα συνολικά μικραίνει.

β) Δεν μπαίνουμε στη ρύθμιση. Μας ρίχνουν Γ' ή Δ' Εθνική και σβήνονται τα χρέη. Οπότε αρχίζουμε σιγά-σιγά να χτίζουμε ομάδα με σκοπό να ανέβουμε σε 2-3 χρόνια στη Σούπερ Φούσκα.

γ) Δεν μπαίνουμε στη ρύθμιση. Μας ρίχνουν Γ' ή Δ' Εθνική και σβήνονται τα χρέη. Τραβάμε μια συγχώνευση με ομάδα Σούπερ Φούσκας (ή έστω ομάδα που θα ανέβει στη Σούπερ Φούσκα) και με νέα ονομασία πχ ΠΑΕ ΠΑΟΚ 2008 παίζουμε στη Σούπερ Φούσκα χωρίς χρέη. Απλά και όμορφα.

Προσωπικά το β) δεν το βλέπω σαν λύση. Κανείς δεν μου εξασφαλίζει ότι η άνοδος στη Σούπερ Φούσκα θα γίνει αβίαστα. Όπως κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν τα γνωστά χειρουργεία ώστε να μην επιτευχθεί άμεσα. Και στο κάτω-κάτω δεν γουστάρω να παίξει ο ΠΑΟΚ Γ' ή Δ' Εθνική.

Άρα μας μένουν οι λύσεις α) και γ).

Η πρώτη λύση είναι η πιο παλικαρίσια αλλά δεν ξέρω αν είναι βιώσιμη. Δεν ξέρω αν του χρόνου θα έχουμε 12700 εισιτήρια διαρκείας. Και θα έχουμε τη θηλειά γύρω απ' το λαιμό μας για 10 χρόνια.

Η τρίτη λύση είναι ψιλό-π0υστικη, αλλά έχει ξαναγίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμίζω τη συγχώνευση Χαλκηδόνας - Ατρομήτου, και ακόμα πιο χαρακτηριστικά τη συγχώνευση Ολυμπιακού Βόλου - Κασσάνδρας. Ο καταχρεωμένος και υποβιβασμένος Ολυμπιακός Βόλου συγχωνεύτηκε με την Κασσάνδρα και εγένετο ο ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου, ομάδα Β' Εθνικής χωρίς χρέη.

Μήπως είναι τελικά αυτή η λύση στο πρόβλημά μας;

Βέβαια υπάρχει και η τέταρτη λύση. Που λέει ότι δεν μπαίνουμε στη ρύθμιση και τους γράφουμε όλους κανονικά. Σάμπως και οι άλλοι που έχουν χρέη πέσαν στη Γ/Δ Εθνική;;; Πλάκα έχει να διαβάσει κανείς σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος τον Ιούνιο (_ST_ ευχαριστώ για το σύνδεσμο). Ο γαύρος μπαίνει στη νέα σαιζόν με 70 εκ. € υποχρεώσεις. Η ΑΕΚ (του άρθρου 44 με σβήσιμο 150 εκ. €) με 41,5 εκ €. Αυτοί πέσαν κατηγορία;


ΥΓ. Σήμερα και αύριο η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει συναντήσεις με τους βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Και τι θα πούνε δηλαδή;;;

2 σχόλια:

_ST_ είπε...

Άσε Δημήτρη γιατί το σενάριο που έγινε στο τέλος κάνεις δεν το είχε φανταστεί!

DonEMO είπε...

Καλά, άσε, μείναμε μετεξεταστέοι στο μάθημα της σεναριογραφίας...

Εδώ το σχετικό ποστ με τις νέες εξελίξεις.