Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-10-18

Έρχεται το ντέρμπι

Έρχεται λοιπόν το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ της ομάδας μας και του Άρη.

Όλη η πόλη περιμένει αυτό το παιχνίδι εδώ και βδομάδες και τα "θα" εκατέρωθεν πάνε βροχή.

Η προϊστορία είναι με την ομάδα μας, καθώς έχουμε να ηττηθούμε στο Χαριλάου από το 2002 (2-0). Βέβαια έχουμε ξαναπεί ότι οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα και ενίοτε σπάνε.

Καθαρά ποδοσφαιρικά αν δούμε το παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά περίεργο.

Εμείς προερχόμαστε από την ντροπιαστική ήττα στο Θρασύβουλο και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Ο Άρης προέρχεται από τη δύσκολη νίκη επί του Αγ. Δημητρίου και τη νίκη επί του Εργοτέλη. Γενικά ο Άρης έχει φέρει μάλλον καλύτερα αποτελέσματα, τα οποία εν μέρει τα θεωρώ και τυχερά.

Ο Άρης έχει πολύ σφιχτή άμυνα, δέχεται πολύ λίγα γκολ. Αντίθετα εμείς έχουμε φάει μπόλικα με αποκορύφωμα την τεσσάρα της Φυλής.

Μπροστά εμείς έχουμε κάποια ευχέρεια, βάζουμε γκολ, κάνουμε φάσεις. Ο Άρης είναι ανύπαρκτος, δυσκολεύεται πάρα πολύ να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει φάσεις. Για αυτό έχει βάλει και τόσα λίγα γκολ.

Άρα έχουμε "καλή επίθεση ΠΑΟΚ κατά καλής άμυνας Άρη και κακή άμυνα ΠΑΟΚ κατά κακής επίθεσης Άρη". Περίεργος συνδυασμός...

Εκεί που υπερτερούμε εμείς είναι στην ψυχολογία ντέρμπι. Οι λατίνοι του Άρη δεν ξέρουν τη σημασία που έχει το παιχνίδι για τον κόσμο. Οι δικοί μας μπορούν να φανατιστούν πιο εύκολα. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι το κλειδί του ντέρμπι. Ποιος θα το θέλει περισσότερο και ποιος θα το πιστέψει περισσότερο.

Περισσότερα αύριο.

1 σχόλιο:

_ST_ είπε...

Donemo φιλαράκι διαφωνώ στο καλή επίθεση ΠΑΟΚ. Κάνουμε αρκετές φάσεις αλλά λείπει ο γκολτζής. Ας ελπίσουμε οτι ο οικοδόμος την Κυριακή θα παίξει βασικός και θα σκοράρει!
Προβλέπω πάντως ισοπαλία.