Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-10-10

Σενάρια αποχώρησης

Σενάρια αποχώρησης Ζαγοράκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Θα φύγει, λένε, ο Ζαγοράκης γιατί πέραν του κόσμου δεν έχει στήριξη από πουθενά. Κανένας μεγαλο-ΠΑΟΚτσής δεν βοήθησε το εγχείρημά του, και η μεγάλη χορηγία φανέλας δεν ήρθε ακόμα.

Για μένα παίζουν 2 σενάρια.

1) Κάποιοι θέλουν για δικούς τους λόγους να φθαρεί ο Ζαγοράκης και κυκλοφορούν αυτά τα σενάρια, ώστε να φθαρεί η εικόνα του Θοδωρή στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Απώτερος στόχος είναι να αποτύχει ο Ζάγορ και να μείνει ο ΠΑΟΚ εκεί που είναι. Ή μάλλον να κατρακυλήσει άσχημα.

2) Το άλλο σενάριο λέει ότι έτσι μπορεί να επιτευχθεί μια γενικότερη συσπείρωση γύρω απ' τον Ζάγορ και τον ΠΑΟΚ. Δείτε τι έγινε με τον Παγώνη. Δείτε τι έγινε με τις μετοχές.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι ο Θοδωρής σκέφτεται να φύγει. Το μάζεμα των μετοχών, η επερχόμενη κίνηση για την εκμετάλλευση του σήματος, και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) δείχνουν ότι ο Θοδωρής μάλλον δεν έχει σκοπό να φύγει, αν δεν νοικοκυρευτεί πρώτα ο ΠΑΟΚ.

Και επίσης ξέρει ότι δεν μπορεί να βασίζεται στους ψευτο-μεγαλο-ΠΑΟΚτσήδες. Για αυτό ήθελε και πέρασε και την μερική ΑΜΚ (όπου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα σχεδόν τα λεφτά - χωρίς να περιμένει να κλείσει η αύξηση) και για αυτό θα στραφεί στον κόσμο για να καλυφθεί η ΑΜΚ.

Έχει καταλάβει ότι στο εγχείρημα που κάνει έχει μόνο αρωγό εμάς. Και για αυτό προχωράει μόνο με εμάς.

2 σχόλια:

takola είπε...

Γνώμη μου είναι ότι ο Ζαγόρ προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να πιέσει την Πολιτεία. Αυτό που ζητά είναι
α) να μην αποπληρώνουμε προς το παρόν τα χρέη προς το Δημόσιο (αυτό ουσιαστικά σημαίνει η εγκύκλιος την οποία ζητά, σύμφωνα με την οποία "η προσωρινή διοίκηση δεν θα υπέχει νομική ευθύνη για προηγούμενα χρέη")
β) Μια ευμεγέθη κρατική χορηγία.
Γι' αυτό λοιπόν διαρρέει αυτές τις φήμες περί αποχώρησης, γιατί ξέρει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά κρατικό και κρατικοδίαιτο, και αν μείνει ο ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού η ευθύνη και το βάρος θα πε΄σει στην κυβέρνηση.

DonEMO είπε...

Άρα λες ότι μιλάμε για το 2ο σενάριο και μάλιστα το σκηνικό περί αποχώρησης το στήνει ο Ζάγορ. Μπορεί και να είναι έτσι...