Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2007-11-02

Υπαγωγή στη ρύθμιση και ψευτοεύνοια

Μετά από απουσία λίγων ημερών λόγω περιπέτειας υγείας, επιστρέφω να σχολιάσω όσα έγιναν αυτές τις μέρες...

Πάμε λοιπόν.

Μπήκε λοιπόν ο ΠΑΟΚ στην περίφημη ρύθμιση. Το ποσό που "ρυθμίζεται" είναι τελικά τα 1,9 εκ € που θεωρούνται βεβαιωμένα χρέη. Τα υπόλοιπα θα μπούνε στη ρύθμιση όταν βγουν οι αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει μηνιαίως περίπου 11.500 € για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ξαναλέμε ότι με αυτή την κίνηση ο ΠΑΟΚ απλά αγοράζει χρόνο. Μεταθέτει το πρόβλημα των χρεών προς το Δημόσιο στο μέλλον. Σε 2-3-4 χρόνια το πρόβλημα θα το ξαναβρούμε μπροστά μας όταν θα αποφανθούν τα δικαστήρια για τα υπόλοιπα χρέη.

Βέβαια έως τότε μπορούν να γίνουν πολλά. Μπορεί να αποκτήσουμε τέτοια άνεση και επιφάνεια που δεν θα μας είναι πρόβλημα να πληρώσουμε τις δόσεις. Μπορεί να γίνει ότι έγινε με την ΑΕΚ: οι εκπρόσωποι του Δημοσίου να χάσουν το δρόμο για το δικαστήριο. Μπορεί να έχουμε εκλογές και να γίνει κάποια ιστορία για να σβηστούν τα χρέη. Κάτι εν πάσει περιπτώσει.

Αλλά η λογική λέει ότι θα κληθούμε να τα βρέξουμε. Και θα είμαστε σε καθεστώς ομηρίας για χρέη που δημιούργησαν ο μπατμαν και ο γούμενας. Οι οποίοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και δεν τους έχει κυνηγήσει κανείς.

Και επειδή μερικοί μιλάνε για εύνοια υπέρ του ΠΑΟΚ, και ότι η ρύθμιση φωτογραφίζει τον ΠΑΟΚ να πούμε και τα εξής:

Στη ρύθμιση υπήχθησαν μια σειρά από ομάδες. Όπως η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Ηρακλής, όπως ο Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου, όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς, όπως και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ του Τάκη.

Το σκανδαλώδες όμως είναι ότι μπήκαν στη ρύθμιση η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ Άρης οι οποίες είχαν μπει στο άρθρο 44! Η μεν ΠAE ΑΕΚ για χρέη 1,5 εκ €, η δε ΠΑΕ Άρης για 300.000 €! Τα χρέη των οποίων είχαν σβηστεί πριν από 2 χρόνια με τη σκανδαλώδη υπαγωγή τους στο άρθρο 44. Πρόλαβαν δηλαδή και δημιούργησαν νέα χρέη. Και βγαίνουν κι από πάνω και μας λένε ότι "θα ήταν ηλίθιοι αν δεν μπαίναν στη ρύθμιση".

Μην μας μιλάτε λοιπόν κύριοι για εύνοια του ΠΑΟΚ. Η καραμέλα αυτή ας σταματήσει. Όσοι ήδη ευνοήθηκαν και ευνοούνται ας το βουλώσουν καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: