Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2008-05-28

Αντίο Ντάνι - Καλώς ήρθες Κώστα

Με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας ενημερώνει για την πώληση του Ντάνι Φερνάντεζ στη Μπόχουμ. Εννοείται ότι επίσημα δεν μας λένε τα οικονομικά στοιχεία της μεταγραφής, αλλά επίσης εννοείται ότι αυτά έγιναν γνωστά. Ο Ντάνι λοιπόν θα φέρει στον ΠΑΟΚ 1,1 εκ € και 17% ποσοστό από τυχόν μεταπώλησή του. Τα 600.000 € τα παίρνει ο ΠΑΟΚ τώρα, τα 250.000 τον Ιούνιο του 2009 και τα τελευταία 250.000 τον Ιούνιο του 2010.

Σε δήλωσή του που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ντάνι ευχαριστεί τον πρόεδρο αλλά και όλους εμάς για τα 4,5 χρόνια που πέρασε στην Τούμπα και υπογραμμίζει ότι είναι και αυτός (όπως οι περισσότεροι που περνάν απ' την Τούμπα) οπαδός της ομάδας. Τον κάναμε κι αυτόν άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι!

Προ των πυλών της Τούμπας βρίσκεται ο Κώστας Χαλκιάς ο οποίος καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει ο Ντάνι. Επίσημα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση, αλλά από ότι φαίνεται το θέμα είναι τελειωμένο.

Είχα πει πριν μερικές βδομάδες για τον Φερνάντεζ, ότι "αν θέλει να φύγει ας φύγει". Και προσωπικά εμμένω σε αυτήν την άποψη, γιατί αλλιώς το παιδί θα καιγόταν. Η έλλειψη ανταγωνισμού στην ομάδα καθώς και το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματός μας, τον άφησαν στάσιμο. Στην Bundesliga και τη Μπόχουμ θα εξελιχτεί σε μεγάλο τερματοφύλακα.

Παρά το ότι τα λεφτά που πήραμε είναι καλά και παρά το ότι ο Χαλκιάς θα έχει μικρότερο συμβόλαιο απ' ότι ο Φερνάντεζ (280 Κ€ αντί 400 Κ€), εγώ δεν είμαι 100% πεπεισμένος για την ορθότητα της κίνησης. Ίσως επειδή συμπαθώ πολύ το Ντάνι. Σκέφτομαι όμως τι θα γίνει όταν ο 34χρονος Χαλκιάς βγει στη σύνταξη σε 2-3 χρόνια: Θα ψάχνουμε για τερματοφύλακα. Και φυσικά δεν ξέρουμε και πως θα πάνε αυτά τα 2 χρόνια για τα οποία κλείσαμε το Χαλκιά.

Αν ο Χαλκιάς παίξει όπως πέρσι με το €ρπετ0, τότε όλα καλά. Υπήρξε πραγματικά ο πυλώνας για την πορεία που έκανε ο συμπολίτης. Αντίθετα φέτος θύμιζε περισσότερο τροχονόμο παρά τερματοφύλακα... Ας ελπίσουμε ότι θα βρει τη φόρμα του στον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ντάνι Φερνάντεζ για την προσφορά του στην ομάδα μας και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο στη νέα του ομάδα!

Και εγώ προσωπικά καλωσορίζω τον νέο μας τερματοφύλακα, που στο κάτω κάτω είναι και ο δεύτερος τερματοφύλακας της Εθνικής μας.

5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ο Ντάνι είναι τερματοφυλακάρα και στην Γερμανία θα γίνει ακόμα καλλίτερος. Όσο για τον Χαλκιά, είναι και αυτός πάρα πολύ καλός και η κίνηση που κάναμε είναι πολύ σωστή. Όσο για την ηλικία, αυτό στους τερματοφύλακες είναι σχετικό. Φυσιολογικά μπορούν να παίζουν μέχρι 42, ισως και 45. Βλέπε Ντίνο Τζόφ...

DonMits είπε...

Γενικά συμφωνούμε. Ξαναλέω ότι η κίνηση από οικονομικής άποψης είναι 1000% σωστή. Ελπίζω να βγει και αγωνιστικά σωστή.

takola είπε...

Ετησίως 400 χιλ. ο Ντάνι στον ΠΑΟΚ; Είσαι σίγουρος;; Εγώ ήξερα για 200.

DonMits είπε...

Ο Ντάνι είχε κλιμακούμενο συμβόλαιο, είμαι 100% βέβαιος.

Ίσως για τον πρώτο χρόνο να ήταν 200 Κ€ (δεν θυμάμαι) μετά ανέβηκε κλιμακωτά και έφτασε το 400 Κ€.

takola είπε...

Α, ναι, σωστά, κλιμακούμενο. Πρόσφατα το είχε υπογράψει, όμως, νομίζω μέσα στο 2007. Τότε που μπήκε και η ρήτρα. Δε νομίζω να είχε προλάβει να φτάσει πάνω από τις 200 χιλιάδες. ΑΝ έμενε μπορεί να πήγαινε στις 250 ή τις 300 για τη νέα χρονιά. Ίσως ήταν κι αυτός ένας λόγος που πουλήθηκε. Αλλά κι ο Χαλκιάς 280 χιλιάρικα ετησίως, δεν είναι λίγα...