Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2008-08-19

Φιλικό ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0

Έγινε και το τελευταίο φιλικό της Τούμπας για φέτος με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Προσωπικά πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα και για αυτό δεν θα σταθώ ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες, σε ένα σχηματισμό και με μια ενδεκάδα που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε φέτος.

Όπως και μετά το παιχνίδι με την Ουντινέζε θα σταθώ σε λίγα συμπεράσματα.

Ξεκινάω με τα αρνητικά:

Ο Μάρκος Αντόνιο Ελίας Σάντος με απογοήτευσε. Έχει παράστημα και όγκο, αλλά οι τοποθετήσεις του δεν ήταν καλές. Περίμενα περισσότερα.

Η δεξιά πλευρά ήταν και σε αυτό το φιλικό "λίγη". Ο Σναουτσνερ φτάνει μόνο ως το κέντρο και είναι αργός, ο δε Λάκης ήταν χτες τραγικός... Οι αντικαταστάτες τους από το 60' και μετά Αραμπατζής και Κονσεϊσάο ήταν πολύ καλύτεροι, αλλά και πάλι πιστεύω ότι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Τα στημένα δεν μας βγήκαν. Κερδίσαμε πολλά κόρνερ απ' τα οποία δεν δημιουργήθηκε ούτε μια φάση.

Στα θετικά τώρα:

Η ομάδα είχε πολύ καλή κυκλοφορία και κίνηση. Passing game, χωρίς γιόμες, κάθετες μπαλιές (κυρίως απ' τον αφανή αλλά πολύ ουσιαστικό Ίβιτς), γενικά μια άνεση στις αλλαγές.

Πολύ μου άρεσαν και πάλι οι Δάρλας και Γεωργίου αριστερά. Μαχητικοί, γρήγοροι με καλές αλληλοκαλύψεις. Άφησαν πολλές υποσχέσεις για το πρωτάθλημα.

Κέρδος θεωρώ και την εμφάνιση του Γλυκού. Το παιδί έδειξε σταθερότητα στις λίγες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει και γενικά εμπνέει εμπιστοσύνη. Ελπίζω να είναι ικανός ανταγωνιστής του Χαλκιά, ώστε να μην καρδιοχτυπήσουμε με το τέρμα φέτος...

Γενικά η ομάδα μου άφησε και πάλι καλές εντυπώσεις, αν και όπως είπαμε την ενδεκάδα αυτή δεν θα την ξαναδούμε. Πάντως υπάρχει μια φρεσκάδα στην ομάδα (ο Σάντος έκανε μόνο 4 αλλαγές), κούραση δεν φάνηκε ακόμα και προς το τέλος.

Μένει να δούμε τώρα πως θα τα πάμε στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το ζήτημα θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες.


3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Αυτό που μου άρεσε είναι ότι αν και με πολλούς αναπληρωματικούς πήραμε το αποτέλεσμα. Αρχίζω και σκέφτομαι ότι ίσως έχουμε και βάθος στον πάγκο; Λες να φτάσουμε σε φάση που θα έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουράζουμε παίχτες;

Και μία παρένθεση για τερματοφύλακα. Το Χαλκιά μην τον φοβάστε και δεν θα καρδιοχτυπήσουμε. Υπάρχει λόγος που παίζει Εθνική, δεν είχε μέσο. Όλοι έχουν άσχημα παιχνίδια και κακιές μέρες. Το καλό είναι ότι ο Γλυκός, απ' ότι ακούω βασικά αλλά και απ' ότι είδα, είναι καλός. Και φυσικά καλό αυτό για να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και σε περίπτωση τραυματισμού υπάρχει άξιος αντικαταστάτης.

_ST_ είπε...

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά ρε Δημήτρη!
Για το ματς τα είπαμε και στο γήπεδο!
Θα συμφωνήσω κατα τα άλλα με τον Παναγιώτη.

DonMits είπε...

Άντε βλέπω αρχίζει και ζεσταίνεται το φίλαθλο κοινό του καφενείου μας!!!

Παναγιώτη η ομάδα φέτος έχει σίγουρα μεγαλύτερο βάθος από τις προηγούμενες χρονιές. Μένει να δούμε στο γήπεδο τι πουλιά θα πιάσει. Θα ακολουθήσει σχετικό ποστ.

Για το Χαλκιά έχω ανάμικτες εντυπώσεις. Αν κάνει εμφανίσεις όπως στην πρώτη χρονιά του στον συμπολίτη, τότε δεν φοβόμαστε τίποτα. Αν κάνει εμφανίσεις τύπου 6αρας στο Μόναχο, καήκαμε... Θα δείξει. Πάντως κακή μεταγραφή δεν είναι.

Στάθη καλή χρονιά να έχουμε φίλος και να μην πονέσουν τα μάτια μας σαν πέρσι!