Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2009-02-02

Αντίο πρόεδρε...


Ο μεγαλύτερος και γνησιότερος παράγοντας που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο έφυγε από κοντά μας.

Ο μεγάλος Γιώργος Παντελάκης υπέκυψε στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη μετά από χτύπημα που δέχτηκε από μοτοσυκλέτα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως.

Ο Γιώργος Παντελάκης αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ξεκίνησε το 1954, ως μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη εφόρου στο τμήμα μπάσκετ. Το 1959 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ, ενώ τα επόμενα χρόνια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από το τμήμα στίβου, αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο υπηρέτησε από το πόστο του γενικού γραμματέα και του προέδρου από το 1975 έως το 1984. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας «ΠΑΟΚ» υπογράφοντας το 1979 τη μετατροπή της από ερασιτεχνικό τμήμα σε Ανώνυμη Εταιρία.Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Γιώργου Κούδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συντελώντας στην επιστροφή του "Μεγαλέξανδρου" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ομάδα και ήταν αυτός που με τη διορατικότητά του δημιούργησε τη Χρυσή Ομάδα της δεκαετίας του ’70.Ήταν ο άνθρωπος που αντιστάθηκε στο ΠΟΚ, ο άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του στη χούντα που ήθελε τον Κούδα στο γαύρο, ήταν ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ και τον έκανε τη μεγαλύτερη ομάδα της Β. Ελλάδας.Ο Θεός να τον αναπαύσει. Εμείς ο Λαός του ΠΑΟΚ θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, θα μας λείψεις...ΥΓ Η διοίκηση αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

2 σχόλια:

Χρήστος είπε...

δεν εχω να πω κατι για τον Προεδρο.
απλα αντιο και ενα μεγαλο ευχαριστουμε.

ενα λινκ για αυριο με την προϊστορία

http://www.exedrasports.gr/default.asp?pid=34&artid=18308&catid=36&pg=2

Χρήστος - Σαλαμίνα

τρελο ΠΑΟΚι είπε...

"Εγώ μπορεί να πάω στη Γιαρο, αλλά ο Κούδας δεν θα πάει στον Ολυμπιακο."

Γ. Παντελάκης


τρελο ΠΑΟΚι απο Μόναχο...