Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2009-05-07

Η ώρα των play off

Η ώρα των play off λοιπόν έφτασε.

Την Κυριακή 10 Μαΐου ξεκινάμε τα play off στην Τούμπα κόντρα στο βάζελο.

Θα αραδιάζω μερικές σκόρπιες σκέψεις εν όψει των επερχόμενων αγώνων.

- Προσωπικά είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής play off σε οποιοδήποτε άθλημα. Τα θεωρώ περιττά και άδικα. Άδικα γιατί δεν είναι δυνατόν 2-3 αγώνες (ή 6 όπως εν προκειμένω) να ακυρώνουν μια ολόκληρη σαιζόν 30 αγωνιστικών. Ούτε μια σειρά αγώνων που γίνεται σε λίγες μέρες να ακυρώνει μια πορεία 7-8 μηνών. Περιττά εν προκειμένω είναι για το λόγο ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν βγαίνουν στην Ευρώπη. Δεν θα υπάρξει χαμένος από αυτόν τον κύκλο αγώνων. Επίσης είναι περιττά - και ουσιαστικά μια τιμωρία για τις 4 καλύτερες ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - γιατί ενώ οι υποχρεώσεις των ομάδων αυτών θα ξεκινήσουν νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, οι ομάδες φορτώνονται με επιπλέον παιχνίδια και ουσιαστικά θα τους μείνει μετά βίας ο Ιούνιος για να ξεκουραστούν εν όψει της νέας σαιζόν.

- Θεωρώ μεγάλο ατόπημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην δεχτεί τα εισιτήρια διαρκείας της σαιζόν και να μας βάλει να ξαναπληρώσουμε. Τα play off δεν είναι χωριστή διοργάνωση. Είναι κομμάτι του πρωταθλήματος. Δεν με έτσουξαν τα 40 € που πλήρωσα για την ανανέωση της θέσης μου. Με έτσουξε η στάση της ΠΑΕ. Από την άλλη βέβαια κατανοώ απόλυτα ότι το προσδοκώμενο έσοδο των 1 - 1,5 εκ € από 3 αγώνες (3 sold out δηλαδή) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Θα έπρεπε όμως η ΠΑΕ να το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της σαιζόν.

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει 1ος στα play off και πρέπει να το επιδιώξει. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για Champions League και χρειάζεται αρκετές μεταγραφές ούτως ή άλλως για να σταθεί του χρόνου τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Αν υποθέσουμε ότι ο στόχος είναι ο όμιλος του UEFA (Europa League του χρόνου), τότε ο πιο σύντομος και εύκολος δρόμος είναι από το Champions League: Στο 2ο προκριματικό θα συναντήσουμε εύκολο αντίπαλο (ομάδες από Μάλτα, Εσθονία κλπ), τον οποίο μπορούμε να περάσουμε και μετά στον 3ο προκριματικό θα πέσουμε σε κάποιο μεγαθήριο από Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία κλπ το οποίο φυσικά θα μας αποκλείσει. Οι ομάδες όμως που αποκλείονται από αυτόν τον γύρο πάνε απ' ευθείας στον όμιλο του UEFA. Άρα βγαίνοντας 1ος στα play off έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για τον όμιλο του UEFA, ενώ αν μας "κάτσει" κι είμαστε τυχεροί, μπορούμε και τον όμιλο του Champions League.

- Εμείς από την πλευρά μας σαν οπαδοί πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο και να σταθούμε δίπλα στην ομάδα σε κάθε περίπτωση. Χωρίς ακρότητες, χωρίς βιαιότητες και ρίψη αντικειμένων. Επίσης με μεγάλη προσοχή γιατί το γήπεδο είναι μικρό και οι προσβάσεις (το μπες-βγες δηλαδή) δύσκολες και λίγες.

- Εν κατακλείδι λέω ήδη από τώρα και πριν αρχίσουν τα play off ότι θεωρώ την φετινή μας πορεία άκρως επιτυχημένη και βάση για την επόμενη χρονιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, στον προπονητή και στη διοίκηση, ασχέτως του τι θα γίνει στα play off.

Καλή αρχή λοιπόν, την Κυριακή κόντρα στο βάζελο.

1 σχόλιο:

τρελο ΠΑΟΚι είπε...

Για πλακα τους εχουμε σημερα, ακου που σε λεω...

τρελο ΠΑΟΚι απο Μοναχο