Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2009-08-07

Με τη Χέρενφεν ο ΠΑΟΚ

Αφήνουμε πίσω μας το χτεσινό παιχνίδι με τη Βαλερέγκα, κρατάμε την πρόκριση και ετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια με τη Χέρενφεν με την οποία μόλις κληρωθήκαμε.

1ο παιχνίδι στις 20/08/2009 στην Τούμπα
2ο παιχνίδι στις 27/08/2009 στην Ολλανδία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φέτος παρακολουθώ την ομάδα απο την αρχή και μού έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες. Να εξηγηθώ ότι δε θέλω να αμφισβητήσω τις επιλογές του Σάντος που τον θεωρώ πραγματικό δάσκαλο απλά σαν φίλαθλος προβληματίζομαι για τον φετεινό ΠΑΟΚ. Για μένα πέρσι οι χρησιμότεροι παίκτες ήταν ο Κοντρέρας, ο Βερόν και ο Μπακαγιόκο και κατα ένα ακατανόητο για μένα τρόπο αυτοί οι παίκτες φαίνεται να εξαφανίζονται απο την πρώτη ομάδα. Ακόμη και χθές με τον Εργοτέλη ο Βερόν ήταν μια όαση στο χώρο του κέντρου στο Α' μέρος που χρησιμοποιήθηκε. Στη θέση του δεξιού μπακ τα πειράματα συνεχίζονται ενώ αυτό που καίει είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται η ομάδα με την απίστευτη αργοπορία,τον πάντοτε προβληματικό Ίβιτς, τον Σορλέν που μπορεί να κάνει τα πάντα αλλά δεκάρι δεν είναι, τις 15-20 εναλλαγές της μπάλλας για να φτάσουμε σε μία τυφλή σέντρα απο τον Κονσεισάο ή το Λίνο. Δε θέλω να γίνομαι μάντης κακών αλλά δε μπορώ να φανταστώ τον ΠΑΟΚ όχι ανώτερο αλλά ούτε στα περυσινά επίπεδα, θα θεωρήσω μεγάλη έκπληξη ενδεχόμενη πρόκριση επι της Χέρενφεν (όχι γιατί πρόκειται για καμμιά υπερομάδα αλλά λόγω δικής μας αδυναμίας τουλάχιστον αυτή την εποχή) και ενώ φαίνεται ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί- και σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα στο πάγκο- νομίζω ότι σε επίπεδο πρώτης ομάδας μειονεκτούμε απο πέρυσι. Μακάρι να διαψευστώ.

DonMits είπε...

Συμφωνώ στα περισσότερα που λες κι έχω κι εγώ την επιφύλαξη για το πόσο καλά θα πάμε φέτος, ειδικά αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει τόσο προβλέψιμα και να έχει τέτοιες αδυναμίες στα στημένα.

Θα κάνω όμως και λίγο το συνήγορο του διαβόλου (Σάντος, χιχιχι):

- Ο Κοντρέρας είναι εκτός ομάδας γιατί είναι τραυματίας. Ελπίζω όταν θα επανέλθει α) να παίξει σέντερ μπακ αντί του Μπιζέρα (με Τσιρίλο θα είναι καταπληκτικό δίδυμο) κι όχι δεξί μπακ που τον δοκίμασε ο Σάντος και β) η άμυνά μας να αποκτήσει την περσινή σταθερότητα.

- Ο Βερόν είναι εκτός σχεδίων Σάντος, γιατί απλά υπάρχουν άλλοι χαφ που -κατά Σάντος πάντα- ταιριάζουν καλύτερα στο παιχνίδι μας. Με Βιτόλο και Φωτάκη έχουμε μάλλον καλύτερα εργαλεία και πιο γρήγορα. (Παρένθεση: χτες με Τέλη ο Βιτόλο ήταν πολύ καλός κι ούτε φάνηκε ότι έχασε την προετοιμασία.)

Από εκεί και πέρα (και για να πάψω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου) έχουμε εμφανώς πρόβλημα στην επίθεση όταν λείπει ο Μούσλι και έχουμε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού από τον άξονα όπου ο Ίβιτς απλά δεν υπάρχει.

Θα προτιμήσω να μην γκρινιάξω άλλο, είναι πάρα πολύ νωρίς για όποια συμπεράσματα, και είναι δυστυχώς αδύνατο για μια ελληνική ομάδα να είναι έτοιμη αυτήν την περίοδο, όταν μάλιστα έπαιζε μέχρι τις 31/5 επίσημα παιχνίδια.

Περιμένω να δω τι λαγούς θα βγάλει ο Σάντος από το καπέλο του την άλλη εβδομάδα. Προσωπικά θεωρώ την κλήρωση καλή, της τάξης του 55-45 εις βάρος μας, με γνώμονα ότι κόντρα σε Έβερτον & Βέρντερ θα ήταν 90-10 και μόνο κόντρα σε Λίτεξ θα μπορούσαμε να λέμε ότι είμαστε φαβορί. Ακόμα και τη Ντινάμο Ζάγκρεπ δεν θα θεωρούσα καλή κλήρωση.

Για τα ματς με τους Ολλανδούς όμως ετοιμάζω ποστ για αύριο...