Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2009-11-17

ΠΑΟΚ - Άρης: Έρχεται το ντέρμπι


Έρχεται το ντέρμπι με το ερπετό λοιπόν.

Εισαγωγικά θα πω ένα δυο πραγματάκια για να θέσουμε το παιχνίδι στη σωστή του βάση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η προϊστορία είναι με το μέρος μας. Το ερπετό έχει να κερδίσει στην Τούμπα από το 1998 και να πάρει Χ από το 2004. Βέβαια όπως έχω πει και στο παρελθόν, η προϊστορία δεν παίζει μπάλα, και τα ΠΑΟΚ - Άρης είναι πάντα ντέρμπι, άσχετα σε τι κατάσταση είναι οι δυο ομάδες, άσχετα από το πόσο καλό ρόστερ έχουν.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για ενδεκάδες, απουσίες, σχηματισμούς κλπ, αλλά κατά πως δείχνει το πράγμα θα έχουμε τις κλασικές μακροχρόνιες απουσίες. Υπάρχει ένα θέμα με τον Χαλκιά, αλλά υπάρχουν ακόμα ελπίδες ότι θα παίξει. Αυτά θα τα δούμε την Παρασκυεή.

Έχει σημασία να παρατηρήσουμε την περιρρέουσα το ντέρμπι ατμόσφαιρα. Από το δικό μας στρατόπεδο δεν ακούγεται τίποτα, ενώ στον Άρη επικρατεί ένας ενθουσιασμός για την έλευση Κούπερ αλλά και μια γκρίνια για τις διαιτησίες. Κι αυτό το τελευταίο είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η διοίκησή μας, εν όψει των ορισμών διαιτητών. Τα ερπετά είναι εδώ και 10 μέρες στην κλάψα, ότι αδικήθηκαν στον αγώνα με την Καβάλα (έλεος, με 8 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η Καβάλα), ότι γενικά η διαιτησία φέτος δεν τους πάει κλπ.

Είναι πασιφανές ότι υπάρχει η προσπάθεια από την πλευρά του συμπολιτάκου να δημιουργηθεί κλίμα πίεσης τόσο στην ομοσπονδία, όσο και στον διαιτητή που θα οριστεί. Αυτό ξαναλέω πρέπει να προσεχτεί από την πλευρά μας. Και στο κάτω κάτω να μην ξεχνάμε ότι περισσότερο εμείς πρέπει να φωνάζουμε για τη διαιτησία φέτος (βλ. ματς με Πανιώνιο, με Ατρόμητο κλπ) παρά τα ερπετά...

Έχω ήδη ξεκινήσει μια μίνι δημοσκόπηση σχετικά με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ - Άρης. Όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει.

Συνέχεια σχολίων θα υπάρξει στη διάρκεια της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: