Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-06-23

Ελλάς - Αργεντινή 0-2: Μπράβο στα παιδιά

Ελλάς - Αργεντινή 0-2 για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Mundial 2010.

Όταν φτάνεις στο τελευταίο παιχνίδι να πρέπει να διεκδικήσεις την πρόκριση από την Αργεντινή, ξέρεις εκ των προτέρων ότι οι πιθανότητές σου είναι λίγες.

Η ομάδα έκανε παρόλα αυτά μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση και της αξίζουν πολλά μπράβο. Όσο για την πρόκριση;;; Αυτή χάθηκε στην τρικυμία εν κρανίω του Όθωνος στο πρώτο ματς. Τα πάντα χάθηκαν εκεί. Γιατί όταν χάνεις από την ομάδα που είναι στα ίδια επίπεδα με σένα, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να πάρεις την πρόκριση από την Αργεντινή...

Σκόρπιες παρατηρήσεις:
- Μπράβο στον Παπασταθόπουλο που εξαφάνισε τον πολύ Μέσσι από το χόρτο. ΜΠΡΑΒΟ!
- Πολύ καλός ο Τζόρβας χτες.
- Περίεργο να διεκδικείς πρόκριση και να κατεβαίνεις με σχήμα που αγγίζει το 8-1-1. Αυτό το σχήμα άφησε το Σαμαρά να παλεύει μόνος με τα θεριά και να κλατάρει από κούραση από το 60' και μετά.
- Εκεί έκατσαν κι οι αναγκαστικές αλλαγές και δεν μπόρεσε να γίνει αλλαγή επιθετικού. Αλλιώς θα αισθανόταν η άμυνα της Αργεντινής ένα φρέσκο Σαλπιγγίδη κι αλλιώς τον Σαμαρά που ξεθεώθηκε να τρέχει μόνος του σ' όλο τον αγώνα.

Νομίζω πάντως ότι ο τελικός απολογισμός είναι μάλλον θετικός. Μας μένει η απορία κι η πικρία του τι θα γινόταν αν παίρναμε έστω και Χ από την Κορέα. Αν σκεφτεί κανείς πάντως ότι τα γαλλάκια πάνε σπίτι τους καταντροπιασμένα με 1 πονταλάκι, μάλλον καλά τα πήγαμε. Αγγίξαμε το όνειρο έστω και για 70 λεπτά κι αυτό είναι το σημαντικό. Η ομάδα μας επέτρεψε να ονειρευτούμε έστω και για λίγο!

Νομίζω ότι εδώ κλείνει ο κύκλος του Όττο, αλλά και πολλών παικτών στην Εθνική. Είθε να έρθει ο μηχανικός να συνεχίσει το έργο του!

1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Ποιό Χ με την Κορέα. Λίγο αν παίζαμε, θα τους κερδίζαμε. Η Κορέα δεν μας κέρδισε, εμείς το χάσαμε. Και θα περνάγαμε δεύτεροι στον όμιλο. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι φύγαμε απ' το Παγκόσμιο με το κεφάλι ψηλά.