Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-06-13

Ν. Κορέα - Ελλάς 2-0: Βουβουζέλα

Ν. Κορέα - Ελλάς 2-0 για την πρώτη αγωνιστική του 2ου γκρουπ στο Mundial 2010.

Τραγική εμφάνιση και χαλαρή ήττα από έναν μετριότατο αντίπαλο. Αυτό είναι το ρεζουμέ του χτεσινού αγώνα.

Τραγική εμφάνιση από όλους: από τους διεθνείς μας αλλά και από τον Όττο Ρεχάγκελ. Προσωπικά είμαι όχι μόνο απογοητευμένος, αλλά αγανακτισμένος. Όχι τόσο γιατί χάσαμε, αλλά για το πως χάσαμε. Χάσαμε επειδή είχαμε τραγικό στήσιμο και επειδή ήμασταν άφαντοι στο χόρτο. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

Σκόρπιες σκέψεις:
- Αδιανόητο να ξεκινάς με Σεϊταρίδη σαν δεξί μπακ. Ο άνθρωπος έπαιξε όλο κι όλο κάτω από 10 φορές βασικός στο βάζελο φέτος, αλλά ο Όττο έκρινε ότι έπρεπε να παίξει βασικός.
- Αδιανόητο επίσης να παίζει ακόμα ο Χαριστέας. Ο Όττο τον έβαλε δεξιά μπροστά από το Γιούρκα, με αποτέλεσμα η δεξιά μας πλευρά να είναι άφαντη και να μπάζει από παντού.
- Το πόσο λάθος ήταν η επιλογή Τζόρβα φάνηκε κιόλας στο 7ο λεπτό, όπου ο Τζόρβας λειτουργεί δίκην τροχονόμου. Πέφτει το 1-0 κι άντε τρέχα μετά. Δεν ήταν η μοναδική φάση που ο Τζόρβας πελάγωσε στην μικρή του περιοχή κι είναι θαύμα (ανικανότητα των κορεατών μάλλον) που δεν φάγαμε κι άλλο τέτοιο γκολ. Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι ο Τζόρβας έκανε και 2-3 καλές αποκρούσεις πάνω στη γραμμή.
- Όποιος κατάλαβε την αλλαγή "βγάζω Καραγκούνη, βάζω Πατσατζόγλου ενώ χάνω με 1-0" ας σχολιάσει παρακαλώ για να μας εξηγήσει. Το λογικό θα ήταν να μπει ο Νίνης, όχι όμως για τον Όττο.
- Την είσοδο του Καπετάνου και τη χρησιμοποίηση Σαλπιγγίδη στο 80 φεύγα δεν θέλω καν να τις σχολιάσω.
- Το ίδιο και την απόδοση Βύντρα σαν σέντερ μπακ (φοβερή η γκέλα στη φάση του 2-0 και το πως οι διεθνείς μας δεν κάνουν φάουλ, αλλά αφήνουν τον παίκτη να σκοράρει σχεδόν ανενόχλητος.).

Πέρα όμως από τις προαναφερθείσες τραγικές επιλογές του προπονητή πρέπει να σταθούμε και στην αδιαφορία που επέδειξαν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι διεθνείς μας. Αν δεν αλλάξει αυτό, θα μετράμε τα μπαλάκια από τη Νιγηρία και την Αργεντινή σαν στραγάλια. Κι αν μιλάμε τώρα για βουβουζέλα (τρόπω τινά κλαρίνο) που έκανε η Ελλάς στους Κορεάτες, δεν ξέρω τι θα πούμε μετά. Παρεμπιπτόντως μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω (λίγο πριν το Γερμανία-Αυστραλία) είμαστε η μόνη ομάδα που έφαγε 2 γκολ και που έχασε με 2 γκολ διαφορά. Κι όλα αυτά από μια μέτρια ομάδα.

Επόμενος αγώνας με τη Νιγηρία.


ΥΓ Ας βγει ρε παιδιά ένας ΑΡΔ από αυτούς της ΝΕΤ να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Τι "άτυχη η Εθνική" και παπαριές μας λέτε; Άλλο ματς είδαμε εμείς;;;;;

1 σχόλιο:

KANTHAR0S είπε...

Άτυχη δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Ανίκανη ήταν. Πήραμε αυτό που μας αξίζει.