Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-07-23

Μπερέτα τέλος - έρχεται ο Δερμιτζάκης

Μετά από 23 μέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα αποτελεί παρελθόν για την ομάδα μας.

Είναι τραγελαφικό να απολύεται προπονητής πριν καν δώσει επίσημο αγώνα με την ομάδα, αλλά είναι και τραγικό ένας προπονητής να καταφέρνει να κάνει μπουρδέλο μια καλοδουλεμένη ομάδα. Μπουρδέλο τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια.

Ο Ιταλός αντί να δουλέψει με την αποδεδειγμένα επιτυχημένη περσινή συνταγή σε άμυνα και κέντρο και να επιμείνει στη διόρθωση του επιθετικού προβλήματος, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, προέβη σε πολλούς -ατυχείς- πειραματισμούς και παρουσίασε στα φιλικά μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό και ταυτότητα. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να βάζει το Μπαλάφα να παίζει σέντερ μπακ, τη στιγμή που έχει δοκιμασμένη συνταγή και λύση έτοιμη από πέρσι. Ούτε είναι δυνατόν να σπάει το δίδυμο Βιτόλο-Γκαρσία στο κέντρο, που ήταν ίσως το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ πέρσι. Επίσης του χρεώνεται ότι έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων πολύ γρήγορα, ταράσσοντας τις ισορροπίες της ομάδας που βρήκε. Εκεί πιστεύω ότι οι -και καλά- πονοκέφαλοι του Γκαρσία ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Από εκεί και πέρα έδειξε ότι δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των επερχόμενων 4 ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ και το ότι ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να μπει φέτος στους ομίλους έστω του Europa League. Μάλλον φαντάστηκε ότι δεν τρέχει και τίποτα αν ο ΠΑΟΚ μείνει και φέτος εκτός Ευρώπης νωρίς-νωρίς.

Η επιλογή Μπερέτα αποδείχτηκε λάθος. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή να το λέμε μετά από μόλις 23 μέρες, αλλά η ουσία είναι ότι ο Ιταλός ήταν στην κοσμάρα του και η ομάδα είναι ανέτοιμη για τους κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες. Δυστυχώς από τη σοβαρότητα και μεθοδικότητα που λεγόταν ότι έχει, δεν είδαμε τίποτα. Ένας σοβαρός προπονητής δεν θα έκανε τόσους πειραματισμούς σε μια τόσο καλοδουλεμένη ομάδα.

Η επιλογή απόλυσης του Μπερέτα μπορεί να είναι επίσης λάθος. Εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο να αλλάζεις προπονητή 5 μέρες πριν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα. Και σίγουρα η κίνηση αυτή δεν δίνει την εικόνα σοβαρής ομάδας. Αν γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα στον ΠΑΟΚ σε άλλη ομάδα της πόλης, εμείς θα είχαμε πεθάνει στα γέλια κι οι άλλοι θα είχαν πεθάνει από την καζούρα μας. Η κίνηση απόλυσης Μπερέτα δείχνει πανικό και κακό σχεδιασμό. Ξέροντας η διοίκηση από το Μάρτιο ότι ο Σάντος φεύγει, είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή της να βρει ένα σοβαρό προπονητή έγκαιρα. Κάτι που δεν έγινε (πιστεύοντας ότι ο Σάντος θα αλλάξει γνώμη;) και κάτι που οδήγησε στην πρόσληψη Μπερέτα και στην άρον-άρον απόλυσή του...

Η επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Για τον Δερμιτζάκη είχα εκφράσει ήδη την άποψή μου σε παλαιότερη ανάρτηση και δεν θα το ξανακάνω. Ελπίζω να με διαψεύσει. Κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με το θέμα προπονητή για φέτος.

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Γιατί να ρίξω όμως τις μικρές μου πιθανότητες να περάσω Τσου Λου στο μηδέν? Γιατί με τον Μπερέτα έτσι θα γινόταν. Κάνω αλλαγή για να φέρω κάποιον που καταλαβαίνει την άμεση ανάγκη του ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους. Φέτος.

DonMits είπε...

Ναι όντως, οι πιθανότητες μας με Μπερέτα άγγιζαν το μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι με Δερμιτζάκη αυξάνονται δραματικά.

Αυτό που αλλάζει με Δερμιτζάκη, είναι οι πιθανότητες να μην πάει η χρονιά τελείως χαμένη. Κάτι που με τον Ιταλό ήταν μάλλον σίγουρο. Νομίζω ότι ο Δερμιτζάκης τουλάχιστον θα εμπνεύσει τους παίκτες και θα κάνουμε μια καλή χρονιά. Για την Ευρώπη διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...