Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-08-12

Zisis the end

Παρελθόν αποτελεί για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας.

Η ΠΑΕ μάλιστα ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της και δήλωση του Ζήση, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα δεν μας λέει ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση στην οποία η ΠΑΕ μας ενημερώνει ότι "ο Πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας αποφάσισαν απο κοινού να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο συνεργασίας για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή". σδφ

Από το πρωί ήδη κυκλοφορούσε στις διάφορες ιστοσελίδες ότι ο Βρύζας είναι πικραμένος, χολωμένος και δεν ξέρω τι άλλο γιατί πλέον αισθάνεται ότι αποτελεί "πιόνι", ότι δεν περνάει ο λόγος του, ότι έχει παραγκωνιστεί κλπ κλπ. Πιο αργά κυκλοφόρησε - από Αθήνα μεριά - ότι ο Βρύζας θα πάει στην Εθνική σαν βοηθός του Σάντος.

Τους πραγματικούς λόγους δεν θα τους μάθουμε ποτέ, όπως δεν μάθαμε ποτέ γιατί αποχώρησε πέρσι (έστω και προσωρινά) ο Ζαγοράκης. Η αλήθεια είναι ότι το γυαλί των σχέσεων Ζαγόρ-Ζήση είχε σπάσει όταν έφυγε ο Ζαγοράκης και κλήθηκε ο Βρύζας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και κυρίως όταν ο Θοδωρής ξαναγύρισε και ο Ζήσης αναγκάστηκε να υποβαθμιστεί σε αντιπρόεδρος. Προσωπικά - και χωρίς να το ξέρω απόλυτα - θεωρώ ότι το ρόλο της έπαιξε κι η ιστορία Μπερέτα. Ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Βρύζα, λανθασμένη επιλογή όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος, κι η οποία του χρεώθηκε. Έκτοτε πιστεύω ότι ο Ζήσης ετέθη ουσιαστικά εκτός αποφάσεων κι οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου. Την οποία - κατά τη γνώμη μου πάντα - όφειλε να διαβεί μετά τα παιχνίδια με τη Φενέρ. Και στο κάτω-κάτω θα πω εγώ, εδώ εμείς βάζουμε τον ΠΑΟΚ πάνω από τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, τις διακοπές μας, τις φιλίες μας, εσύ ρε Ζήση δεν είχες την υπομονή να κάτσεις άλλες 15 μέρες;;; Ας πήγαινες για μπάνια σε κανά νησί στο κάτω-κάτω...

Είχα πει πέρσι όταν έφυγε ο Ζαγοράκης ότι ο ΠΑΟΚ δεν μένει σε πρόσωπα, όσο μεγάλα κι αν είναι αυτά. Για αυτό λέμε "ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα". Κι έτσι είναι.

Από εκεί και πέρα όμως δημιουργούνται και κάποια ερωτήματα, τα οποία καλό θα ήταν να αποσαφηνιστούν για να μην μένουν σκιές και για να μην δημιουργείται κλίμα καταστροφολογίας και ακούγονται απόψεις του τύπου "καληνύχτα", "το καράβι βουλιάζει", "ο Ζαγόρ τον έδιωξε", "ο Ζαγόρ θα φάει τον ΠΑΟΚ" κι άλλες τέτοιες παπαριές που άκουσα στα ράδια χτες. Και τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με τους λόγους φυγής του Ζαγόρ πέρσι, τους λόγους επιστροφής, τους λόγους που ο Ζαγόρ δεν επέμεινε στην πρόσληψη Δερμιτζάκη ενώ δεν πίστευε στον Ιταλό, τους λόγους φυγής του Ζήση, το πως θα κλείσει η τρύπα των 3 εκ. από πέρσι. Τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος, όχι για να ικανοποιηθεί η περιέργειά μου, αλλά για να ηρεμήσει η ομάδα κι ο κόσμος.

Εγώ δεν είμαι χολωμένος με το Βρύζα που φεύγει. Επιλογή του είναι. Θεωρώ λάθος το χρονικό σημείο, αλλά δεν του κρατάω κακία. Προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έτρεξε πολύ για τον ΠΑΟΚ, κουράστηκε. Έκανε και κάποια λάθη, αλλά ως γνωστόν, λάθη δεν κάνουν αυτοί που γενικώς δεν κάνουν τίποτα. Κι ο Ζήσης έκανε πολλά για τον ΠΑΟΚ.

ΖΗΣΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!

8 σχόλια:

Fil είπε...

Μην ξεχνάμε ότι όταν ανέλαβε ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας ήταν ακόμη παίχτης επομένως δεν ξεκίνησαν μαζί, υπήρξε περίοδος Ζαγοράκη που όλοι τον στηρίζαμε χωρίς Βρύζα στη Διοίκηση. Ο Ζαγοράκης του έκανε την πρόταση και ανέλαβε όπως και ο Ζαγοράκης έφερε τον Σάντος (επομένως μην ακούω ότι από τους τρεις έμεινε ένας γιατί ο Ζαγοράκης ξεκίνησε μόνος του). Εννοείται ότι ο Ζήσης πρόσφερε τα μέγιστα στο χτίσιμο της ομάδας, ειδικά το πρώτο καλοκαίρι που έφερε σχεδόν όλον τον κορμό της ομάδας μέχρι και σήμερα.
Προσωπικά διαφωνώ με επιλογές τύπου Ζήκου που ακούγονται αν και καταλαβαίνω ότι χρειαζόμαστε άνθρωπο με διασυνδεσεις στο χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα προτιμούσα άνθρωπο του ΠΑΟΚ με αντίστοιχα προσόντα όπως ήταν και ο Ζήσης. Διαφορετικά αλλάζει το πνεύμα που υπήρχε μέχρι τώρα ότι διοικούν άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τη στήριξη του κόσμου. Ίσως όμως για να γίνει το βήμα παραπάνω πρέπει να ανοιχτούμε γενικά..Απλά φοβάμαι ότι πχ ο Ζήκος δε θα έχει την προστασια του κόσμου σε τυχόν λάθος επιλογές γιατί δεν είναι παιδί του ΠΑΟΚ.
Για Κωστίκο, Πουρλιοτόπουλο δε θέλω καν να ΄το σκέφτομαι είναι αστείες επιλογές Β'Εθνικής.
Αυτό που καταλαβαίνω τελικά είναι ότι με Δερμιτζάκη, Χάβο και ίσως Ζήκο ο Ζαγοράκης θέλει άτομα που γνωρίζει και υποθέτω εμπιστεύεται, αν έχει δίκιο ή αν περιορίζει έτσι τον ΠΑΟΚ ο χρόνος θα δείξει.
ΥΓ: Έλεος με τις υστερίες ρε πρόβατα στα ραδιόφωνα, σώνει και καλά κάποιον να κατηγορήσουμε. Θυμάστε ποιόν στηρίξαμε στην αρχή ολόψυχα; Τον Ζαγοράκη! Ε λοιπόν αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμη εκεί...

DonMits είπε...

Fil ναι, ο Ζαγοράκης έφερε τον Βρύζα ξανά στον ΠΑΟΚ και τον έπεισε να αλλάξει πόστο. Τώρα με την παραίτηση Ζήση επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν το καλοκαίρι του 2007. Σε επίπεδο στελέχωσης βέβαια, γιατί γενικά έχουμε κάνει άλματα μπροστά.

Τη λύση Ζήκου δεν την θεωρώ απαραίτητα κακή επειδή δεν είναι ΠΑΟΚι. Ίσως σε ένα βαθμό να είναι και καλό αυτό, γιατί μπορεί να έχει μια απόσταση από πράγματα και καταστάσεις. Από την άλλη, η απόσταση αυτή ίσως να μην είναι καλή... Δεν ξέρω-θα φανεί. Σαφώς τον προτιμώ από Πουρλιοτόπουλο, Σβούρα, Κωστίκο που ακούγονται σαν εναλλακτικές. Είναι γνώστης του αθλήματος και στενός φίλος του Ζαγόρ. Κάτι που παίζει το ρόλο του. Πάντως θα πρέπει να πλαισιωθεί από κάποιον έμπειρο ΠΑΟΚτση, αφενός για να τον στηρίζει κι αφετέρου για να μπορεί να τον "προστατεύει".

Ξαναλέω, δεν θεωρώ κακή τη λύση Ζήκου. Ίσα-ίσα.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής πρέπει να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης και αρεσκείας του Ζαγόρ και προσωπική του επιλογή. Το τι μπορεί να γίνει αν δεν είναι, το είδαμε στην πρόσληψη Μπερέτα...

Και ΝΑΙ, ΕΛΕΟΣ με τις ηλίθιες υστερίες. Ο ΠΑΟΚ επέζησε της πολυετούς λαίλαπας Βουλινού-Μπάτμαν-Γούμενα, θα επιζήσει και της παραίτησης Ζήση.

Fil είπε...

Δε διαφωνώ με τον Ζήκο επειδή μου χτυπάει άσχημα που δεν είναι ΠΑΟΚΤΣΗΣ, αλλά με αυτά που βλέπουμε και ακούμε δεν ξέρω τί θα έχει να αντιμετωπίσει. Εδώ έγινε μια λάθος επιλογή από την πιο πετυχημένη ever διοίκηση και κάποιοι ζητούσαν ευθύνες κλπ, φαντάσου να φέρει κανά παλτό ο Ζήκος..Εννοείται ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα..Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι απαιτείται και οικονομικό αντίκρυσμα (τελικά ο Βρύζας πληρωνόταν και πόσo;), φαντάσου τί έχει να γίνει (εμείς τον πληρώνουμε τον Αεκτσή και κοίτα τί φέρνει κοκ). Μία λύση όντως ίσως είναι η στελέχωσή από κάποιον μέσα από τον ΠΑΟΚ που να απορροφά τους κραδασμούς...Μακάρι ό,τι και αν γίνει να μας βγει γιατί είμαστε σε κρίσιμη καμπή..

DonMits είπε...

Ρίξτε και μια ματιά στο εξής άρθρο του paokmania.gr

Panagiotis είπε...

Παιδιά, να σταθώ σε μία πρόταση που είπατε στα σχόλια, ότι "Ζαγοράκης θέλει άτομα που γνωρίζει και εμπιστεύεται" και αν αυτό είναι καλό ή κακό. Για να πετύχει κάποιος τον σκοπό του, πρέπει να διαλέξει άτομα που εμπιστεύεται, αλλιώς πρέπει να προσέχει τα οπίσθιά του... Και απ' τη στιγμή που ο Ζαγόρ θέλει το καλό του ΠΑΟΚ, πλαισιώνεται με άτομα που θα τον βοηθήσουν.

DonMits είπε...

Άρα καταλήγουμε στο ότι ο Ζαγοράκης δεν εμπιστευόταν πλέον τον Βρύζα...;;;

Panagiotis είπε...

Όχι, γιατί δεν ξέρουμε τί έγινε, αυτό είναι μία υπόθεση που κάνουμε. Δεν μπορούμε να βγάζουμε κάποιον "ένοχο" πριν μάθουμε την όλη υπόθεση. Που δεν θα την μάθουμε ποτέ και ούτε θέλω να ξέρω για να σε πω την αλήθεια.

DonMits είπε...

Κι εγώ δεν καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά μένουν σκιές. Και δεν πρέπει.

Για το τελευταίο που λες ("ούτε θέλω να ξέρω"):

"Τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος, όχι για να ικανοποιηθεί η περιέργειά μου, αλλά για να ηρεμήσει η ομάδα κι ο κόσμος."

Ήδη, αν είδες, η Θύρα 4 έχει θέσει το σχετικό ζήτημα.