Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-08-09

ΠΑΟΚ - Fenerbahce για τα play off του Europa League

ΠΑΟΚ - Fenerbahce έβγαλε η κληρωτίδα για τα play off του Europa League

Ένα παιχνίδι με τεράστιο συμβολισμό έβγαλε η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ για την επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην πατρογονική Κωνσταντινούπολη να αντιμετωπίσει τη Φενερμπαχτσέ (ομάδα της περιοχής του Φαναρίου) σε διπλούς αγώνες σε Τούμπα και Κωνσταντινούπολη, τις τρόπω τινά 2 "έδρες" του ΠΑΟΚ.Βέβαια οι συμβολισμοί μπορεί να έχουν την αξία τους και να παίζουν για εμάς τους οπαδούς τον ιδιαίτερο ρόλο τους, αλλά πρέπει να δούμε τα πράγματα με ρεαλισμό και ψυχρό μάτι.

Η Φενερμπαχτσέ δεν είναι τυχαία ομάδα. Ανήκει στα κορυφαία κλαμπ της Τουρκίας, είναι ομάδα υψηλού επιπέδου με πολλές παρουσίες σε όμιλο Τσου-Λου και σίγουρα δεν αποτελεί εύκολη κλήρωση. Έχει μια δύσκολη έδρα -εφάμιλλη της Τούμπας, γνωστά ονόματα στο ρόστερ της και αρκετά λεφτά. Πέρσι έχασε τον τίτλο αυτοκτονώντας την τελευταία αγωνιστική, ενώ φέτος αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσου-Λου από την άσημη Γιουνγκ Μπόυζ από την Ελβετία.

Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε και πάλι το αουτσάιντερ του ζευγαριού. Σίγουρα οι πιθανότητές μας είναι καλύτερες από ότι κόντρα στον Άγιαξ. Από την άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν μπορούμε εμείς να αποκλείσουμε την ομάδα που απέκλεισαν οι Ελβετοί της Γιουνγκ Μπόυζ.

Για να μπορέσει όμως η ομάδα να περάσει στον όμιλο του Europa League, πρέπει να παρουσιάσει - αμυντικά κυρίως - ένα καλύτερο πρόσωπο από ότι κόντρα στον Άγιαξ, και να μην φάει γκολ στην Τούμπα στον 1ο αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καθαρό σκορ νίκης στην Τούμπα, ας είναι κι 1-0.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 19 και 26 Αυγούστου 2010. Το αν θα πάρουμε και θα δώσουμε εισιτήρια δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, καθώς στα παιχνίδια ελληνικών και τουρκικών ομάδων ισχύει ιδιαίτερο καθεστώς μετά από συμφωνία των δυο κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: