Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-09-10

Αστέρας Τρ. - ΠΑΟΚ: Το διπλό κι οι προφυλακισθέντες

Αστέρας Τρ. - ΠΑΟΚ αύριο 11/09/2010 στις 17.15 για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011

Στην Τρίπολη έχουμε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μας για φέτος. Το χτεσινό ρεπορτάζ ανέφερε ότι μάλλον επιστρέφει ο Χαλκιάς στα δοκάρια κι ότι ο Παπάζογλου θα πάρει τη θέση του Μούσλι που χειρουργήθηκε. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή Σάλπι μετά την γονατιά που έφαγε στο ματς της Εθνικής. Αν δεν παίξει θα μπει ένας εκ των Κούτσια ή Φωτάκη.

Όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία για μένα. Αυτονόητος στόχος είναι το διπλό. Αν λέμε ότι πάμε φέτος για το πρωτάθλημα, πρέπει να περνάμε από κάτι τέτοιες έδρες σαν σίφουνας. Πέρσι αφήσαμε 2 πονταλάκια στην Τρίπολη, χάνοντάς τα με πολύ φτηνό τρόπο. Φέτος πρέπει να γυρίσουμε με το τρίποντο.

Θέλω να αναφερθώ τώρα στην υπόθεση των 6 οπαδών του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν για τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στον Άγιο Αθανάσιο. Θυμίζω ότι οι 5 κρίθηκαν προφυλακιστέοι κι είναι "μέσα".

Την ώρα λοιπόν που έγινε η επίθεση στο σύνδεσμο του ερπετού στον Αγ. Αθανάσιο δεν έγινε καμιά σύλληψη από την αστυνομία. Την άλλη μέρα η αστυνομία τσιμπάει 2 συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ που δηλώνουν άγνοια. Στο καπάκι βουτάει και κάτι 18χρονα. Ο ένας από αυτούς δηλώνει ότι αναγνωρίζει 5 άτομα από παλιά επεισόδια κι η αστυνομία πάει και πιάνει τους 5. Αργότερα ο πιτσιρίκος ανακαλεί την κατάθεσή του δηλώνοντας ότι ήταν προϊόν αστυνομικής βίας, οι πέντε φέρνουν μάρτυρες ότι δεν ήταν στον Αγ. Αθανάσιο, αλλά η ανακρίτρια τους κρίνει προφυλακιστέους.

Προσοχή: δεν ξέρω και δεν λέω ότι είναι αθώοι. Λέω ότι αν όντως συμμετείχαν σε επεισόδια, πρέπει να τιμωρηθούν. Αυστηρά. Αλλά η υπόθεση έχει πολλά κενά. Οι πέντε μπαίνουν στο κάγκελο με βάση μια κατάθεση που ανακλήθηκε και χωρίς κανέναν άλλο μάρτυρα και κόντρα στις μαρτυρίες άλλων που αθώωναν τους 5. Και φυσικά έχουμε και τα γελοία πανηγύρια των ερπετών και των γλοιωδών φυλλάδων τους, που φυσικά έχουν ήδη καταδικάσει τους πέντε...

Επίσης: Ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή της αστυνομίας να τους φορτώσει τα επεισόδια που γίνανε πέρσι σε Καβάλα, Σουρωτή κι αλλού. Μόνο το 9/11 που δεν τους φόρτωσαν.

Κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα: γιατί υπάρχει αυτή η πρεμούρα κόντρα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, και δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη π.χ. για τα επεισόδια στο ΣΕΦ το καλοκαίρι, για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική ο βάζελος), για τα επεισόδια στα play off στο γαυραϊσκάκη (τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική ο γαύρος), για τα επεισόδια στα Γιάννινα (τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική το ερπετό);;; Επεισόδια μάλιστα που γίνανε μέσα στο γήπεδο, σε χώρο που οι υπαίτιοι ήταν μαντρωμένοι και θα μπορούσαν κάλλιστα να συλληφθούν.

ΝΑΙ, αν οι πέντε κάναν την επίθεση στον Αγ. Αθανάσιο ή αλλού να φάνε κάγκελο. Αλλά μαζί τους να φάνε κι όλοι οι άλλοι "επιστήμονες"! Προσωπικά βλέπω να μπαίνουν πέντε στη φυλακή χωρίς επαρκή στοιχεία και δεν βλέπω καμιά πρεμούρα να κυνηγηθούν οι άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: