Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-12-04

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ: Εγκαίνια στο τυροκομείο

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ την Κυριακή 05/12/2010 στις 17.15 για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011

Κόντρα στην ουραγό Λάρισα παίζουμε την Κυριακή. Το παιχνίδι θα το "προλογίσω" με 2 διαστάσεις. Την καθαρά αγωνιστική και τη διάσταση αναφορικά με το γηπεδικό.

Αγωνιστικά

Αφήνουμε το παιχνίδι με τη Μπριζ πίσω μας, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα και συνεχίζουμε στον αγώνα με το τυρί. Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι συνολικά καλύτερος από το τυρί το ξέρουμε. Όπως επίσης ότι το τυρί φέτος δεν βλέπεται. Όπως βέβαια ότι κι εμείς έχουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα κι έχουμε χάσει την περσινή σταθερότητα που μας διέκρινε. Επίσης ξέρουμε ότι το σκουλήκι του κάμπου ζει κι αναπνέει για αυτόν τον αγώνα, όπως άλλωστε και το αυθεντικό σκουλήκι. Κοινώς θα σκυλιάσουν την Κυριακή. Θ βγάλουν πάλι το γνωστό κόμπλεξ και τη χολή, θα μας φωνάζουν βούλγαρους κλπ κλπ. Με αυτά δεν πρέπει να ασχοληθούμε. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι μας. Θα έχουμε πάλι το Βιτόλο (και λογικά και τον Ίβιτς) στην ενδεκάδα μας, κάτι που αναμφισβήτητα θα "δέσει" το κέντρο που ήταν ότι να 'ναι με τον Ατρόμητο. Θα λείψει ο Φωτάκης λόγω τιμωρίας, ο Μούσλι (να δω πότε θα παίξει μπάλα αυτός ξανά) και θα έχουμε φαντάζομαι πάλι την 4αδα άμυνας που είχαμε με την Μπριζ. Μπροστά βλέπω Βιεϊρίνια-Ελ Ζαρ-Σάλπι. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπει η μπάλα κάτω και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε μπαλιές στον Σάλπι που να μπορεί να αξιοποιήσει κι όχι μπαλιές-γιόμες που τον γαμάν στο τρέξιμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την γκέλα με την Μπριζ και να κοιτάξουμε να συνεχίσουμε με νίκη στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε 2 σερί ήττες. Δεν μας παίρνει για άλλη γκέλα. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης απ' ότι με τον Ατρόμητο και τη Μπριζ, ενώ από την άλλη περιμένω τα τυριά να είναι λίγο και σε διάθεση φιέστας για το νέο γήπεδο.

Γηπεδικό

Δεν κρύβω ότι βλέποντας τις φωτογραφίες από το νέο γήπεδο της ΑΕΛ ζήλεψα. Με την καλή έννοια, όχι με την έννοια του φθόνου. Μια μικρομεσαία ομάδα σήκωσε σε 14 μήνες ένα νέο γήπεδο-κουκλί. Δεν λέω οι απαιτήσεις από το νέο γήπεδο που έχει η ΑΕΛ είναι τελείως διαφορετικές από τις απαιτήσεις από το νέο γήπεδο που θέλει ο ΠΑΟΚ. 16000 θέσεις είναι για μας αστείο και να αναφερθούν. Οι εμπορικοί χώροι που το κάνουν βιώσιμο είναι σαφώς μικρότεροι από αυτούς που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ. Τα λεφτά που χρειάστηκε η ΑΕΛ επίσης πολύ λιγότερα. Εκεί που στέκομαι εγώ όμως είναι ότι η ΑΕΛ του Πηλαδάκη τόλμησε, ξεπέρασε τις αγκυλώσεις που είχαν οι τυρογαλάδες κι έκανε ένα νέο αξιοζήλευτο γήπεδο. Αυτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για εμάς.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι τυρογαλάδες ήθελαν ένα νέο γήπεδο στη θέση του Αλκαζάρ. Δεν γινόταν, πήγαν εκτός πόλης και μάλιστα δίπλα στο κλειστό γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι κανένας τυρογαλάς δεν ήθελε να δει τους Βαρδινογιάννηδες και τους Κοντομηνάδες να χρηματοδοτούν το γήπεδο και να παίρνουν την εκμετάλλευση εμπορικών χώρων. Κι όμως κι αυτό ξεπεράστηκε.

Αντίστοιχες αγκυλώσεις πρέπει να ξεπεράσουμε κι εμείς. Το νέο γήπεδο δύσκολα μπορεί να γίνει στην Τούμπα, όσο κι αν το θέλω εγώ και το θέλουμε κι όλοι μας. Ας πάμε λοιπόν κι εμείς έξω, πχ δίπλα στο Παλατάκι. Ας βρούμε κι εμείς έναν χρηματοδότη να μας το κάνει. Ας πάρει εκείνος εκμετάλλευση χώρων κι εμείς τα εισιτήρια. Το νέο γήπεδο πρέπει να γίνει, για να δώσει ώθηση και πρεστίζ στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν οι τυρογαλάδες να κάνουν νέο τυροκομείο και εμείς να παστωνόμαστε στην Τούμπα των 50 ετών...

Πρέπει όμως επιτέλους να βρεθεί ένας πρόεδρος του ΑΣ με αρχίδι@ και να ξεκολλήσει από τις ηλίθιες επιτροπές και μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να προχωρήσει το θέμα. Σίγουρα δεν θα μπορέσουμε όλοι να μείνουμε ικανοποιημένοι από επιμέρους παραμέτρους (τοποθεσία, μέγεθος, εμπορικοί χώροι), αλλά τη στιγμή που θα περάσουμε τις πύλες κάποιου μελλοντικού PAOK FC ARENA όλα αυτά θα ξεχαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: