Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2010-12-19

Έρχονται οι Άραβες (;)

Εξέλιξη στο θέμα των Αράβων επενδυτών είχαμε σήμερα το απόγευμα μετά την ήττα από την Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα ότι η τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου παρατείνεται μέχρι τις 20/01/2011. Ακολούθως κυκλοφόρησε το δελτίο τύπου των αράβων, το οποίο παραθέτω αυτούσιο:

Η ανακοίνωση του consortium fund της CRYSTREGAL:

"Δελτίο Τύπου προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα ΜΜΕ

Το επενδυτικό consortium fund, αραβικών συμφερόντων με την συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπούμε, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί θα παρουσιαστεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου 2011 το αναλυτικό business plan που έχει εκπονηθεί περίληψη του οποίου θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια και εφόσον όλα συμφωνηθούν και υπογραφεί το σχετικό έγγραφο με την προσωρινή διοίκηση, το consortium fund που εκπροσωπούμε θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα και διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιανουαρίου 2011. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τόσο το διάστημα που πέρασε, όσο και αυτό που τρέχει, αντιμετωπίζονται διάφορα νομικά, κυρίως, προβλήματα, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Τέλος, ο σκοπός μας και ο στόχος μας από τη μία πλευρά είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, ώστε να είναι περαιτέρω αναγνωρίσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επιτυχίες της και από την άλλη πλευρά να λύσουμε τα διοικητικά θέματα με τέτοιο τρόπο ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταστεί μία ανταγωνιστική και κερδοφόρα εταιρια, μέσα στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου επαγγελματισμού.

Επιθυμούμε ένα μόνιμο, συμπαγές, και ελπιδοφόρο μέλλον για τον ΠΑΟΚ με σεβασμό στην ιστορία του σωματείου και με την ομάδα να στέκεται αντάξια των φιλάθλων της.

Γι' αυτό το σκοπό επιθυμούμε να έχουμε και τη στήριξη και την κατανόηση όλων των φιλάθλων ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των δραστικών αλλαγών στη διοίκηση και την οργάνωση της ομάδας.

Για το κονσόρτσιουμ της CRYSTREGAL

Oday al Shammarri

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος,

Παρασκευάς Γ. Σπυράτος"

Είναι σαφές λοιπόν ότι υπάρχει η πρόθεση κι η θετική διάθεση των Αράβων. Εγώ μέχρι να κλείσει οριστικά η υπόθεση δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Μετά τα ξαναλέμε.

2 σχόλια:

χρηστος_σαλαμινα είπε...

περιεργο μου φαινεται να βγαινει αμεσως μετα την ηττα αυτη η ανακοινωση ...
δεν ξερω , απλα το εχω στην ακρη του μυαλου μου ...

DonMits είπε...

Περίεργο δεν είναι. Είχε ακουστεί από μέρες ότι θα βγει αμέσως μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Απλά δεν μας κάθισε το παιχνίδι.

Δεν θέλω να στέκομαι πολύ σε αυτή την ιστορία των Αράβων, γιατί μόνο φήμες και μπλα μπλα έχουμε μέχρι τώρα.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, πάντως. Αν βάλουν φράγκα και μας πουν το 5ετές business plan τα ξαναλέμε. Ως τότε εγώ τηρώ στάση αναμονής. Ούτε ενθουσιάζομαι, ούτε μηδενίζω. Περιμένω.

ΥΓ Σοβαρό business plan χωρίς νέο γήπεδο δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει. Το έχω ξαναπεί, για μένα το νέο γήπεδο είναι το κλειδί της υπόθεσης.