Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-01-26

Η τιμωρία κι ο Μπαλάφας

Η τιμωρία 

Ξεκινάω με τη τιμωρία που επιβλήθηκε χτες στην ομάδα μας. 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 € πρόστιμο. Είχα πει ήδη στο σχολιασμό του αγώνα του Βόλου ότι το παιχνίδι κυπέλλου με το δαφνοστεφανωμένο ομοφυλόφιλο θα γίνει χωρίς κόσμο και δυστυχώς δικαιώθηκα. Άσχετα από αυτό πάντως, ας πούμε μερικά πράγματα (ξανά):

Στο Βόλο μας την είχαμε στημένη. Απλά και ξεκάθαρα. Και δυστυχώς για μια ακόμη φορά τσιμπήσαμε στις χυδαίες και προσυνεννοημένες προκλήσεις της ελληνικής αστυνομίας και πιαστήκαμε κορόιδα. Με μια έκθεση γεμάτη ψεύδη και υπερβολές μας στείλαν αδιάβαστους, αφού όμως κι εμείς οι ίδιοι βγάλαμε τα μάτια μας με τα χέρια μας. Το ακόμα πιο χυδαίο βέβαια είναι ότι ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου που κλήθηκε σαν μάρτυρας να υπερασπιστεί την έκθεσή του, δεν πήγε στη διαδικασία γιατί "είχε άδεια"!!! Η απόφαση λοιπόν χτες βασίστηκε στην έκθεση της ελληνικής αστυνομίας που δεν κατέβηκε να υπερασπιστεί την έκθεσή της. Κι όπως λέει κι η Θύρα 4 σε ανακοίνωσή της,

Όσα λέει η αστυνομία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, αφού τα επιβεβαιώνει η δικαιοσύνη. Αν η αστυνομία πει ότι πετάει ο ελέφαντας, τότε η δικαιοσύνη θα πει ότι πετάει. Μιλάμε για την ίδια αστυνομία που βάπτισε την τραμπούκικη επίθεση στον Κύπριο φοιτητή πέσιμο στη ζαρντινιέρα, για την αστυνομία που βάπτισε κόρη τρομοκρατών μία κοπέλα που απλά είχε την ατυχία να έχει το λάθος επώνυμο και για την αστυνομία που βαπτίζει τους φόνους τυχαία περιστατικά.
Θα δούμε λοιπόν το παιχνίδι από το γυαλί (ή καλύτερα την οθόνη του υπολογιστή μας, αφού ελέω Conn-x το παιχνίδι θα μεταδοθεί για πολύ λίγους) και πιθανότατα θα δούμε και κανένα κοράκι να μας σφάζει ώστε να περάσει στα σίγουρα ο δαφνοστεφανωμένος ομοφυλόφιλος. Να μας σφάζει χωρίς κανένα άγχος και καμιά πίεση από την κερκίδα που θα είναι άλλωστε άδεια...

Ο Μπαλάφας

Ο Μπαλάφας ανήκει σίγουρα στους πιο παρεξηγημένους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Μαζί με το Ζήση, έχουνε φάει τόσο κράξιμο όσο κανείς άλλος. Τον έχω κράξει κι εγώ, τόσο στο γήπεδο, όσο και σε αυτό το blog. Ελπίζω τις περισσότερες φορές να τον έκραξα δίκαια, γιατί εκεί εστιάζεται το πρόβλημα στην υπόθεση.

Ο παίκτης έχει κάποιες δυνατότητες. Είναι καλός κόφτης, μπορεί κάλλιστα να παίξει και σέντερ μπακ (θυμίζω ότι σαν τέτοιος μας ήρθε από την Άρτα), είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Αλλά ως εκεί. Δεν έχει το κατέβασμα της μπάλας, την κάθετη πάσα ή κάποια επιθετική αρετή. Όσοι από εμάς περίμεναν κάποια πράγματα παραπάνω από τις δυνατότητες του παίκτη, τον κράζαν άδικα και ανελέητα, λες και περίμεναν να δουν τον Έλληνα Μπεκενμπάουερ. Για όλα έφταιγε ο Μπαλάφας. Το αποτέλεσμα ήταν ο παίκτης να απαξιωθεί και να μην μπορέσει να εξελιχτεί. Αν λεγόταν Μπαλαφίνιο ή Μπαλαφοβιτς, σίγουρα δεν θα έτρωγε τέτοιο κράξιμο.

Το μεγάλο ατού που απέκτησε ο Μπαλάφας όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, είναι ότι έγινε κι ο ίδιος ΠΑΟΚι. Παρά το κράξιμο της εξέδρας και του τύπου. Παρά το ότι για πολύ κόσμο θεωρήθηκε φύρα κι ανάξιος να φοράει τη φανέλα με το δικέφαλο. Αυτό του το ατού και το πείσμα του να μείνει στον ΠΑΟΚ και να κυνηγήσει την ευκαιρία του, τον κράτησαν μέχρι τώρα και τον έκαναν να δώσει στα τελευταία παιχνίδια που έπαιξε τον καλύτερο εαυτό του για τον ΠΑΟΚ, παρότι μιλούσε παράλληλα με τον Νιόνιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη παίκτες σαν τον Μπαλάφα. Ή σαν τον Μαλεζά. Παίκτες που είναι ΠΑΟΚια και μπορούν να βγάλουν πώρωση για την ομάδα. Που μπορούν να συμπαρασύρουν κάποιους ξένους και να τους κάνουν να καταλάβουν, τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Που μέτριοι-ξεμέτριοι νοιώθουν την ομάδα. Στα πλαίσια αυτά, καλωσορίζω την τελική απόφαση να μείνει στην ομάδα.

Και στο κάτω κάτω, προτιμώ να έχω έναν Μπαλάφα, παρά έναν Μπαλάφοβιτς, αν θεωρήσουμε ότι οι δυο παίκτες έχουν ίση ποδοσφαιρική αξία.

1 σχόλιο:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όπως σου είχα πει, περίμενα το σχόλιό σου σχετικά με τον Μπαλάφα. Στην γενική περιγραφή των δυνατοτήτων του, εγώ θα προσθέσω οτι έχει καλό σουτ, δυνατά πόδια που δεν φοβάται να τα "βάλει" είναι ψηλός με καλό άλμα και έχει τον ΠΑΟΚ μέσα του. Τον θέλω στην ομάδα μπορεί να χρησιμεύσει πολλές φορές.