Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-02-20

Καλά να πάθετε!

Μιας και αυτό το ΣΚ ο ΠΑΟΚ δεν παίζει λόγω του αγώνα της Τρίτης στη Μόσχα, θα ασχοληθώ για πρώτη ίσως φορά με άλλες ομάδες:

Παρακολούθησα χτες -όπως πολλοί φαντάζομαι- το ντέρμπι των δυο αιωνίων σιχαμάτων του ελληνικού αθλητισμού.

Πέραν του ότι αηδειάσα με τα όσα εμετικά έγιναν, με την τρελή αβάντα του δαφνοστεφανομένου ομοφυλόφιλου, με την άνευ προηγουμένου αλλοίωση αποτελέσματος υπέρ του, με την σφαγή του πράσινου λάγου, με την διαρκή και ασταμάτητη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, με το ντου των οπαδών του δαφνοστεφανομένου ομοφυλόφιλου στο γήπεδο και το ξύλο που ρίξαν στους παίκτες του λαγού, με τις απαράδεκτες δηλώσεις του χοντρού, ομολογώ ότι συνέλαβα τον εαυτό μου να κάνει 2 σκέψεις:

- Η πρώτη ήταν η εξής: αν όλα αυτά τα αίσχη με τα ντου, τις κροτίδες, τις φωτοβολίδες, τα αντικείμενα που πέφταν βροχή κλπ γινόταν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τι τιμωρία θα μας περίμενε;;; Πόσες αγωνιστικές θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ εξόριστος στο φεγγάρι;;; Ή πόσο μακριά θα μας στέλνανε να παίξουμε τα "εντός" έδρας παιχνίδια; Πόση χολή θα ρίχναν οι κόκκινες κι οι πράσινες φυλλάδες εις βάρος του ΠΑΟΚ;;;

- Η δεύτερη σκέψη που μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό είχε να κάνει με το λαγό: Καλά να πάθουνε! Ναι, σωστά. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ! Γιατί όταν πέρσι ένοιωθαν επί τόσες αγωνιστικές την καυτή ανάσα μας στην πλάτη τους, εκείνοι επιστράτευσαν τον Σπάθα για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Ατιτλίδης, ώστε να βγει η ομάδα μας εκτός τροχιάς διεκδίκησης τίτλου (και να δώσουν και τη σχετική χαρά στο άτιλτο υποκατάστημα του κουμπάρου τους). Ας μην γκρινιάζουν λοιπόν που φέτος ο δαφνοστεφανομένος ομοφυλόφιλος επιστράτευσε τα ίδια μέσα για να τους τελειώσει. Βέβαια, δεν λέω, οι βάζελοι πέρσι είχαν τακτ. Δεν μας καθάρισαν στο μεταξύ μας παιχνίδι λίγες εβδομάδες πριν, ίσως γιατί δεν περίμεναν ότι θα χάναν ή ότι θα δείχναμε τέτοια αντοχή. Περίμεναν να μας καθαρίσουν στο ντέρμπι με το υποκατάστημά τους, ώστε να πάρει κι ο κουμπάρος το σχετικό σπόρι για τις υπηρεσίες του. Φέτος ο Μαρινάκης δεν είχε τέτοιες ευαισθησίες. Τους καθάρισε μια και καλή στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Δεν λέω ότι χαίρομαι (προς Θεού) που ο δαφνοστεφανομένος ομοφυλόφιλος παίρνει ένα ακόμη κάλπικο πρωτάθλημα. Αλλά ειλικρινά νοιώθω μια χαιρεκακία κατά του πράσινου λαγού, που παθαίνει φέτος αυτό που φρόντισε να πάθουμε εμείς πέρσι: να μείνει με άτιμα μέσα εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Το είχαμε πει πέρσι ότι αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό πρωτάθλημα να αφεθεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Ο πατέρας του πράσινου λαγού είχε αντίθετη άποψη. Φέτος απλά λούζεται το αποτέλεσμα. Καλά να πάθει.

Πέραν πάντως αυτών, η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάλι εκεί που ήταν πριν 10-20 χρόνια. Το φετινό πρωτάθλημα γενικά και το χτεσινό παιχνίδι ειδικότερα μας έχει γυρίσει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Και το μόνο που προσωπικά βλέπω σαν λύση, είναι να έρθει κάποιο ποδοσφαιρικό ΔΝΤ της ΟΥΕΦΑ, της ΦΙΦΑ, δεν ξέρω ποιου και να μας αναγκάσει να κάνουμε ένα πρωτάθλημα της προκοπής. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Το μόνο που θα αλλάζει θα είναι ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον τροχό της αβάντας.

Δόξα τω Θεώ μας μένει (τουλάχιστον - ποτέ δεν ξέρεις) ένα ακόμη παιχνίδι στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Ας το ευχαριστηθούμε!

ΥΓ Ο επόπτης που ακύρωσε το καθαρό γκολ του λαγού ήταν ο ίδιος επόπτης που έφαγε το κέρμα στο κεφάλι στο παιχνίδι κυπέλλου gay - ΠΑΟΚ. Φαίνεται ότι τον βοήθησε να "βάλει μυαλό" και να σφυρίζει "σωστά" στο τηγάνι...

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

0-2 σήμερα, γιατί μας αρέσει να αποκλείουμε ομάδες που προορίζονται για να πάρουν τον θεσμό...

Panagiotis είπε...

Γαμώ την γκαντεμιά μας. Να είσαι τόσο κοντά στο 0-2...