Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-02-26

ΠΑΟΚ - Καβάλα: Επιστροφή στο ξενέρωμα

ΠΑΟΚ - Καβάλα αύριο Κυριακή 27/02/2011 στις 17.15 για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011

Επιστρέφουμε αύριο στις εγχώριες υποχρεώσεις. Επιστρέφουμε στο ξενέρωμα που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, στο στημένο αυτό πρωτάθλημα που αν λέγεσαι γαύρος ή βάζελος μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο και να μένεις ουσιαστικά ατιμώρητος. Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου Σαββάτου που είδαμε και σχολιάσαμε ήρθε κι η αστεία τιμωρία του σιχάματος του ελληνικού αθλητισμού που κυριολεκτικά μας έκανε να σκάσουμε στα γέλια.

Σε αυτό το πρωτάθλημα λοιπόν καλούμαστε να συνεχίσουμε αύριο κόντρα στην αξιόμαχη Καβάλα, αφού δυστυχώς το πραγματικό ποδόσφαιρο της Europa League για φέτος μας τελείωσε.

Αυτό που αξίζει να έχουμε κατά νου είναι ότι για να παίξουμε και του χρόνου στο χώρο του πραγματικού ποδοσφαίρου, πρέπει φέτος να δείξουμε από εδώ και πέρα τη δέουσα σοβαρότητα και να πάμε τουλάχιστον στα play off. Φυσικά μέσω πιθανής επίτευξης του στόχου του κυπέλλου εξασφαλίζουμε ότι θα αρχίσουμε να παίζουμε Ευρώπη τον Αύγουστο, αλλά επειδή δεν έχουμε κανένα συμβόλαιο που να λέει ότι θα πάρουμε το κύπελλο (μάλλον θα γίνουν όργια ώστε να μην το πάρουμε), καλό είναι να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα play off.

Στα πλαίσια αυτά -και λυπάμαι που το λέω- το αυριανό παιχνίδι είναι παιχνίδι 6 βαθμών (6-Punkte-Spiel που λένε κι οι Γερμανοί), αφού η Καβάλα είναι μόλις δυο βαθμούς πίσω μας, ενώ τη στιγμή που μπλογκάρω αυτή την ανάρτηση ο Ολ. Βόλου φαίνεται ότι περνάει από την Κέρκυρα και μας περνάει στη βαθμολογία.

Εκεί έρχεται το δεύτερο ξενέρωμα. Η ομάδα χτες προέβη σε αποχή από την προπόνηση λόγω μη καταβολής όλων των χρημάτων που είχε λαμβάνειν. Η είδηση προσωπικά με ξενέρωσε ως εκεί που δεν πάει - ειδικά μετά την τεράστια εμφάνιση της Τρίτης στη Μόσχα. Οι παίκτες πήραν 410 Κ€ αντί των 550 Κ€ που τους είχε υποσχεθεί η διοίκηση. Ξέρω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να σου χρωστάν λεφτά και μάλιστα δεδουλευμένα (έχω περάσει αντίστοιχη φάση στο παρελθόν), αλλά από την άλλη ομολογώ ότι η μνήμη της 4αρας από τα Γιάννινα πέρσι στο κύπελλο μετά από αντίστοιχη αποχή, είναι ιδιαίτερα νωπή. Πέρσι μας κόστισε έναν στόχο, ελπίζω φέτος να μάθαμε από τον κάζο αυτό και αύριο να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι που είναι -ξαναλέω μετά λύπης- περισσότερο σοβαρό και κρίσιμο από όσο ίσως φανταζόμαστε. Αν προσθέσουμε δε και το γεγονός ότι μετά από ευρωπαϊκές εμφανίσεις δεν παρουσιαζόμαστε ιδιαίτερα καλοί, καταλαβαίνετε τι μπορεί να πάθουμε αύριο...

1 σχόλιο:

_ST_ είπε...

ξενέρωμα δεν θα πεις τίποτε...