Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-03-31

Η κοροϊδία κι η αντίδραση

Το ότι ζούμε σε μια χώρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει, το ξέρουμε. Το ότι ζούμε σε μια χώρα που η ίδια η πολιτεία γράφει στα π...α της τους νόμους που η ίδια θεσπίζει, επίσης το ξέρουμε. Το ότι ζούμε σε μια χώρα που ο κάθε μ…ς που έχει ένα πόστο ή ένα αξίωμα κάνει ότι του γουστάρει και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, επίσης το ξέρουμε. Το ότι γίνονται όλα αυτά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δεχόμαστε, ούτε το ότι πρέπει να μένουμε απαθείς.

Αναφέρομαι προφανώς στην υπόθεση της εκδίκασης των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο τέλος του αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Είχα κάνει τότε σχετική ανάρτηση μιλώντας με μεγάλη ντροπή για τα επεισόδια αυτά. Τα επεισόδια γίνανε, αυτό δεν αλλάζει, ούτε αλλάζει το ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κληθεί σε απολογία και να τιμωρηθεί. Από εκεί και πέρα ζούμε πάντως μια κοροϊδία.

Επειδή δεν έχει κανένα νόημα να γίνουμε γραφικοί κλαψουρίζοντας, θα παραθέσουμε απλά μερικά γεγονότα χωρίς σχολιασμό:

- Υπάρχει κανονισμός που ορίζει ξεκάθαρα ότι η εκδίκαση υποθέσεων πρέπει να γίνεται εντός 7 ημερών από την ημέρα που γίνανε τα γεγονότα για τα οποία εγκαλείται μια ΠΑΕ. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έγινε στις 16 Μαρτίου, η κλήση για απολογία εστάλη στις 24 Μαρτίου κι η εκδίκαση θα γίνει σήμερα 31 Μαρτίου. Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ έγραψε στα π…α της τον κανονισμό.
- Ο ΠΑΟΚ ζήτησε η υπόθεση να εκδικαστεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου. Η ΕΠΟ ούτε καν απάντησε, ενώ τάχα τόσο ο Μπιταξής όσο κι ο Πιλάβιος εξέφρασαν την «έκπληξή» τους και την «οργή» τους για τη μεθόδευση και την καθυστέρηση.
- Θυμίζω ότι σε αντίστοιχη περίπτωση, υπόθεση του χανουμιού εκδικάστηκε Δευτέρα.
- Θυμίζω επίσης ότι μια επιτροπή της ΕΠΟ εκδίκασε έφεση του δαφνοστεφανομένου ομοφυλόφιλου Σάββατο πρωί ώστε ο Μιραλάς να παίξει με το ερπετό το Σάββατο το απόγευμα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε μια οργισμένη ανακοίνωση την οποία φυσικά τα κυκλώματα που δρουν στην ΕΠΟ ούτε καν διάβασαν. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα και θα παίξουμε τουλάχιστον έναν αγώνα των play off χωρίς κόσμο. Αν και προσωπικά εμένα που μυρίζει μεθόδευση τιμωρίας 4 αγωνιστικών, δηλαδή να γίνουν τα play off σε άδεια Τούμπα, αλλά ας μην προτρέχουμε…

Είναι προφανές ότι το να βγάλεις απλά μια ανακοίνωση δεν λέει τίποτα. Προσωπικά πιστεύω ότι η ΠΑΕ πρέπει να κάνει πιο δραστικές κινήσεις:

- Πρώτον να προσβάλει τη διαδικασία ως εκπρόθεσμη. Εφόσον δεν με κάλεσες εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας να απολογηθώ, εγώ δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία.
- Προφανώς αυτό δεν θα πιάσει. Άρα πάω στο επόμενο βήμα: Να κάνει η ΠΑΕ μήνυση στην ΕΠΟ (σε πολιτικό όχι αθλητικό δικαστήριο) για διαφυγόντα κέρδη από τον (τουλάχιστον έναν) αγώνα των play off και να αξιώσει μισό εκατομμύριο Ευρώ. Αν η ΕΠΟ είχε τηρήσει τις προθεσμίες δεν θα χανόταν (τουλάχιστον ένας) αγώνας play off και θα υπήρχαν τα σχετικά έσοδα.
- Η ΠΑΕ να κάνει μήνυση προσωπική σε Πιλάβιο και Ναυπλιώτη (τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ) και να υποβάλει πρόταση μομφής κατά του Πιλάβιου γιατί είναι ανίκανος (;) να ελέγξει την ΕΠΟ, στην οποία υποτίθεται ότι είναι πρόεδρος.
- Είναι επίσης προφανές ότι η ΠΑΕ χρειάζεται έναν αρχιδάτο νομικό σύμβουλο στην Αθήνα. Που να μπαίνει στην ΕΠΟ και να τα κάνει όλα λίμπα. Που να μπορεί να πιάσει πιλάφιους και τους όμοιους του (μεταφορικά) από το γιακά και να τους φωνάξει στην μάπα: "σοβαρέψου και παίξε δίκαια τον ΠΑΟΚ να μην σε πάρει ο διάολος!" Με τηλεφωνήματα και χαμηλούς τόνους από την Θεσσαλονίκη δεν κάνεις δουλειά.
- Και τέλος και κυρίως η ΠΑΕ να πάει την υπόθεση στην ΟΥΕΦΑ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής Πλατινί θα δεχτεί με μεγάλη χαρά να ακούσει τον πρώην ποδοσφαιριστή και MVP του Euro 2004 Ζαγοράκη. Κι είμαι σίγουρος ότι κι η ίδια η ΟΥΕΦΑ έχει κάθε λόγο να θέλει να ξεβρωμίσει το άθλιο ελληνικό πρωτάθλημα.

Την Κυριακή που θα παίξουμε (με κόσμο) με το τυρί δεν νομίζω ότι θα φταίμε, αν τραγουδήσουμε το γνωστό

Με το έτσι και το θέλω
το πρωτάθλημα το έχουνε στημένο,
για αυτό ΠΑΟΚ παίξε τόπι,
να παραμιλάει όλη η Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: