Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-07-25

Η προετοιμασία κι η Ευρώπη

Επιστρέφω μετά από απουσία και σιγή μερικών εβδομάδων, η οποία εν μέρει οφείλεται στην απαραίτητη αποτοξίνωση και εν μέρει στο γεγονός ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήμουν off line.

Η ομάδα έκανε την προετοιμασία της κι ετοιμάζεται να δώσει την Πέμπτη τον πρώτο επίσημο αγώνα για φέτος: το πρώτο παιχνίδι για το Europa League στο Όσλο κόντρα στην παλιά μας γνώριμη Βαλερέγκα.

Θεωρώ ότι έγιναν τεράστια λάθη στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς – με εξαίρεση την πρόσληψη Μπόλονι. Εξηγούμαι:

- Θεωρώ λάθος την αποδέσμευση Κούτσια και την επιστροφή του στον Εργοτέλη. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια άλλη εναλλακτική. Ο Ρομπέρ που αποκτήθηκε δεν ξέρουμε τι μέρος του λόγου θα μας βγει. Σαφώς ο Κούτσια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά μην ξεχνάμε ότι ειδικά φέτος είχε μπει από τον Χάβο στο ψυγείο, ακόμα και στην φάση που είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές.
- Θεωρώ εγκληματική τη διαχείριση της υπόθεσης Βιτόλο. Πρώτον: έναν παίκτη τόσο σημαντικό και χρήσιμο πρέπει να το έχεις πληρωμένο. Δεύτερον: Αν σου κάνει νερά από νωρίς (όπως έκανε) ξεκαθαρίζεις την υπόθεση από νωρίς. Δεν περιμένεις να τρέξει η μισή προετοιμασία για να τον αφήσεις να φύγει. Τρίτον: Αν τον αφήσεις να φύγει, δεν το κάνεις τσάμπα, αλλά με ανταλλάγματα. Εμείς ουσιαστικά χαρίσαμε τον παίκτη στον Παναθηναϊκό. Από τη λογική “όλοι πωλούνται, κανείς δεν ξεπωλείται” πήγαμε στη λογική, “να ξεφορτωθώ συμβόλαια κι ας πάνε οι παίκτες σε άμεσους ανταγωνιστές”.
- Σέντερ φορ δεν έχει αποκτηθεί. Ο Σάλπι είναι τραυματίας και δεν θα παίξει στη σειρά αγώνων με τη Βαλερέγκα και θα αναγκαστούμε να παίξουμε με Αθανασιάδη και ... Παπάζογλου.
- Ομοίως δεν έχει αποκτηθεί σέντερ μπακ. Η μη ανανέωση Τσιρίλο που κατέληξε στην ανανέωση Τσιρίλο, τα λέει όλα.

Όλα τα παραπάνω μου λένε ότι δεν είχε γίνει κανένας σοβαρός σχεδιασμός κι η ομάδα ξεκινάει τη χρονιά χωρίς πλήρες ρόστερ, χωρίς ξεκάθαρα ορισμένο στόχο και χωρίς τη δέουσα σοβαρότητα. Η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά, μάλλον δεν είναι κι η καλύτερη (χωρίς αυτό να λέει και πάρα πολλά) και καλό θα ήταν σιγά-σιγά να σοβαρευτούμε. Το καλό είναι ότι γύρισε ο Βρύζας, που αν μη τι άλλο ξέρει να ελέγχει τα αποδυτήρια.

Την Πέμπτη ξεκινάμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είναι σαφώς θετικό ότι αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που ξέρουμε κι όχι κάποιος άγνωστος Χ, αλλά εξίσου αρνητικό είναι το γεγονός ότι αυτή η ομάδα έχει μισό γύρο πρωταθλήματος στα πόδια της, κι όσο χάλια και να πηγαίνει, δεν παύει να είναι πιο ρολαρισμένη από εμάς. Δεν θέλω να ξεκινήσω την νέα χρονιά με γκρίνια και μεμψιμοιρία, αλλά αν δεν αντιμετωπίσουμε τους Νορβηγούς με τη πρέπουσα σοβαρότητα, μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως... Ευτυχώς που έγινε αλλαγή έδρας κι η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα, όπου σίγουρα θα μπορεί να διορθωθεί τυχόν στραβοπάτημα στο Όσλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: