Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-08-10

Σχετικά με τα διοικητικάΕίναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο κατώφλι των πιο σημαντικών διοικητικών εξελίξεων από το καλοκαίρι του 2007 όταν και πήρε τα ηνία της ΠΑΕ ο Ζαγοράκης.

Ο Φλωρίδης έχει ήδη καταθέσει 500.000 € σε λογαριασμό της ΠΑΕ, είναι μέτοχος και έχει υποσχεθεί ότι θα καταθέσει κι άλλα 6 εκ. € μέχρι το τέλος του μήνα. 

Όλο το τελευταίο διάστημα δεν ασχολήθηκα με το θέμα γιατί ήταν σε φάση φημών, διαβουλεύσεων, υποσχέσεων, συνεντεύξεων κλπ. Κι επειδή στο παρελθόν είδαμε πολλά τέτοια με πολλούς τυχάρπαστους υποψήφιους ψευτοεπενδυτές, είχα αποφασίσει να μην ασχολούμαι εκτός αν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Πλέον η κατάθεση χρημάτων από την πλευρά Φλωρίδη-Σαχπατζίδη είναι γεγονός, οπότε έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά χειροπιαστό.

Παίρνω πάσα από το χτεσινό άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου στο contra.gr, το οποίο από δημοσιογραφικής πλευράς είναι κατάπτυστο, γιατί δεν βασίζεται σε γεγονότα, σε κάποια έρευνα, σε κάποια στοιχεία, σε κάτι εν πάσει περιπτώσει που να μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά στην "ικανότητα" του Σπυρόπουλου να κρίνει φυσιογνωμικά τους ανθρώπους: "Στον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται καν να ‘σαι φυσιογνωμιστής για να διαισθάνεσαι πως αυτό που δείχνει πως πάει να συμβεί δεν είναι καλό." Είναι να γελάς με τον ισχυρισμό. Λες και π.χ. η φάτσα του Μαρινάκη θα έπρεπε να μας εμπνέει περισσότερο... Τον Φλωρίδη δεν τον ξέρω, δεν είχα ακούσει κάτι για αυτόν πριν το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι του Σπυρόπουλου να κρίνω τη φάτσα του. Αλλά:

Από εκεί και πέρα το άρθρο κρύβει αλήθειες και προσωπικά πιστεύω ότι κάποια θέματα που θίγονται είναι όντως βάση συζήτησης.

Δεν θα ασχοληθώ με το αν ο Φλωρίδης είναι Μεσίας ή ψευτο-Μεσίας, ούτε με το από που προέρχονται τα λεφτά του (αν και σαν ΠΑΟΚ είμαστε ενάντια στο μότο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"). Αλήθεια ασχολήθηκε κανείς με το από έχει ο Βγενόπουλος, ο Βαρδινογιάννης ή ο Μαρινάκης κι ο Crocus-Κόκκαλης τα λεφτά του; Μάλλον όχι. Ούτε φυσικά θα ασχοληθώ με το αν η φάτσα του αρέσει σε κάποιους στην Αθήνα, οι οποίοι ενδεχομένως τρέμουν έναν ισχυρό ΠΑΟΚ.

Αυτό που εμένα με απασχολεί πιο πολύ απ' όλα είναι το τι μέλει γενέσθαι όταν ο Φλωρίδης (κι ο κάθε Φλωρίδης που τυχόν έρθει στον ΠΑΟΚ) βαρεθεί να δίνει λεφτά στον ΠΑΟΚ ή απογοητευτεί από την εν γένει κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου (άσχετο, αλλά πιστεύει κανείς στην κάθαρσή του;) ή δεν έχει να δίνει πλέον λεφτά στον ΠΑΟΚ ή τυχόν αποτυχίες τον αποθαρρύνουν ή ή ή...

Είναι ξεκάθαρο ότι με την έλευση Φλωρίδη ο ΠΑΟΚ θα έχει λεφτά. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χωρίς τα λεφτά του, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να είναι μεν σε υψηλό επίπεδο, αλλά όχι τέτοιο που να μπορεί να χτυπάει τίτλους κάθε χρόνο. Είναι ξεκάθαρο ότι με τα λεφτά του Φλωρίδη ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ του και το ύψος των συμβολαίων. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι σε τι κατάσταση θα είναι ο ΠΑΟΚ όταν φύγει ο Φλωρίδης.

Εκεί είναι η μεγάλη ευθύνη του θεματοφύλακα που λέγεται ΑΣ ΠΑΟΚ. Ο ΑΣ θα πρέπει να έχει απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν νέα χρέη. Ήδη τα υπάρχοντα είναι αρκετά, ήδη έχουμε πρόβλημα, δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε κι άλλα. Το θέμα λοιπόν είναι να είναι ο ΑΣ σε επαγρύπνηση για να μην πάθουμε πάλι αυτά που πάθαμε όταν έφυγε ο Μπατμαν...

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι κατά της έλευσης Φλωρίδη, ούτε υπέρ της. Απλά τα τελευταία χρόνια είχα συνηθίσει σε μια σχετική ηρεμία αναφορικά με τα οικονομικά της ΠΑΕ. Ναι μεν η διοίκηση Ζαγοράκη αφήνει ένα άνοιγμα, αλλά δεν είναι τραγικό, ούτε είναι κάτι που δεν καλύπτεται. Αν ο Φλωρίδης (κι ο κάθε Φλωρίδης) αφήσει ένα άνοιγμα 5 φορές μεγαλύτερο, τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Και τότε δεν θα υπάρχει κανένας Ζαγοράκης να ξανασυμμαζέψει την κατάσταση.

Σε αντίθεση με ότι πίστευα παλιά, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη μεγαλομέτοχο. Ο κόσμος δεν μπορεί μόνος του, ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε στη χώρα μας. Απλά πιστεύω ότι τόσο εμείς όσο κι ο ΑΣ ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Άσχετο, αλλά τελικά ο Ρούλης ίσως πάει Ευρώπη φέτος, αφού ο Βόλος είναι έξω?

DonMits είπε...

Όχι βέβαια.

Πέρασε το λουξεμβουργικό καφενείο που είχε αποκλείσει ο Βόλος.

Panagiotis είπε...

Κρίμα, θα ήθελα να γελάσω λίγο με τον Ρούλη να παίζει με την Παρί.