Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-08-24

Καρπάτι - ΠΑΟΚ: Προσοχή

Καρπάτι - ΠΑΟΚ αύριο 25/08/2011 στις 22.00 για τα Play Off του Europa League 2011-2012

Τη ρεβάνς του 2-0 καλούμαστε να παίξουμε αύριο το βράδυ στην Ουκρανία.
Το 2-0 είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα ασφαλές σκορ πρόκρισης, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με φυσιολογικές συνθήκες. Όπως είπαμε και στην ανάρτηση σχολιασμού του αγώνα, το 2-0 είναι πλασματικό: οι ουκρανοί σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες και μεσοεπιθετικά ήταν πολύ καλοί και επικίνδυνοι. Και εμείς έχουμε μεγάλες ελλείψεις στην άμυνα, κάτι που προμηνύει ότι θα έχουμε και δυσκολίες στον αγώνα. 

Ο Κοντρέρας κι ο Σαβίνι (αλήθεια, αυτόν γιατί δεν τον έχουμε διώξει ακόμα;) είναι εκτός αποστολής, ο Τσιρίλο είναι αμφίβολος και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξουμε με Μαλεζά-Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο απουσιάζει ο ηγετικός Γκαρσία λόγω καρτών, οπότε καταλαβαίνουμε ότι θα δεχτούμε συνολικά τρομερή πίεση. 

Δεν ξέρω τι μαγικά μπορούν να γίνουν, αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να περάσουμε στη φάση των ομίλων. Η ομάδα πρέπει να μπορέσει να υπερασπιστεί το καθαρό 2-0 της Τούμπας με νύχια και με δόντια. Κι ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλει ένα γκολ εκτός έδρας, ώστε να κοπούν τα πόδια των αντιπάλων.

Το έργο της ομάδας δεν θα είναι εύκολο. Στην Τούμπα είδαμε μια ομάδα που κυκλοφορούσε άριστα την μπάλα και είχε μεγάλα ποσοστά κατοχής. Κάπως έτσι θα παιχτεί κι αύριο το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θα κλειστεί, θα πιεστεί και θα πρέπει να παίξει καλή άμυνα. Και παράλληλα να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους που θα βρει ώστε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για να βάλει ένα γκολ που θα καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: