Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-09-15

ΠΑΟΚ - Tottenham: Το ταξίδι ξεκινάει

ΠΑΟΚ - Tottenham σήμερα 15/09/2011 στις 20.00 για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League 2011-2012

Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή και το μεγάλο ταξίδι στο χώρο του πραγματικού ποδοσφαίρου. Μακριά από μιζέριες, από στησίματα, από αισχρές διαιτησίες και χυδαίους "παράγοντες".

Η Τούμπα φοράει τα καλά της, ο κόσμος χαίρεται κι ετοιμάζεται για το σημερινό παιχνίδι.

Είχα πει και σε πιο παλιά ανάρτηση, ότι η Tottenham κι η Rubin είναι τα μεγάλα φοβορί του ομίλου μας. Νομίζω ότι κανείς δεν έχει την απαίτηση να περάσει ο ΠΑΟΚ κάποια από αυτές τις δυο ομάδες που πέρσι παίζανε σε όμιλο Champions League. Εκεί όμως είναι ακριβώς κι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Κανείς δεν τον υπολογίζει, κανείς δεν τον περιμένει! Αυτό φαίνεται και στο ότι η Tottenham των τρελών εκατομμυρίων έρχεται με τα "δεύτερα". Είναι γιατί δεν υπολογίζει τον ΠΑΟΚ; Είναι γιατί δεν ενδιαφέρεται τόσο για το θεσμό; Ελάχιστη σημασία έχει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν παύει να είναι Tottenham και να είναι μια ομάδα που είναι αρκετές κλάσεις πάνω από εμάς.

Έχουμε την ευκαιρία για κάτι καλό σήμερα. Το πιστεύω. Αρκεί να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας και να κρύψουμε τα μειονεκτήματά μας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού, γιατί αλλιώς οι Άγγλοι θα μας πάρουν παραμάζωμα. Αργό ποδόσφαιρο, οργανωμένες επιθέσεις και κυρίως οργανωμένες άμυνες. Η ομάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή την ταχύτητα για να βγει μαζικά ψηλά και να επιστρέψει μαζικά και γρήγορα πίσω. Θεωρώ επίσης ότι σήμερα πρέπει να προσεχθούν πολύ τα ακραία μπακ μας. Θα ήταν λάθος να παίξουμε με Εττό που μπάζει (προτιμώ π.χ. τον Σνάουτσνερ σήμερα) και θα πρέπει να έχει καλή κάλυψη κι ο Λίνο στα μαρκαρίσματα και τις επιστροφές του.

Τεράστια σημασία έχει η επιστροφή Γκαρσία στο κέντρο που έχει τεράστια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και μπορεί να μας δώσει την ηρεμία στο χώρο του κέντρου. Μπροστά θα χρειαστεί να είμαστε καλύτεροι απ' ότι στα τελευταία παιχνίδια (ειδικά στην Κρήτη δεν βλεπόμασταν). Οι ευκαιρίες που θα έχουμε απόψε θα είναι πραγματικά πολύ λίγες.

Ξαναλέω ότι έχω πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό σήμερα. Πρέπει όμως να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο απ' ότι το Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη. Μια μέτρια εμφάνιση σήμερα θα οδηγήσει σε διασυρμό. Πρέπει όλοι να δώσουν το 100% κι όχι να τη δουν τουρίστες. Νομίζω ότι το ευρωπαϊκό παιχνίδι και το όνομα του αντιπάλου πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα κίνητρα.

ΥΓ Για καθαρά οικογενειακούς λόγους δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω σήμερα στο γήπεδο. Θα δούμε το ματς στο γυαλί και θα σχολιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: