Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-10-20

ΠΑΟΚ - Shamrock: Μόνο νίκη

ΠΑΟΚ - Shamrock σήμερα 20/10/2011 στις 22.05 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League

Επιστρέφουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια απόψε παίζοντας με τον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο. Θεωρητικά ξαναλέω, γιατί το σημερινό παιχνίδι είναι ίσως το πιο δύσκολο.

Είναι το πιο δύσκολο για διάφορους λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τις πολλές απουσίες που έχουμε. Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Τσουκαλάς θα λείπουν. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ψυχολογία της ομάδας που μετά τη γκέλα κόντρα στον ΟΦΗ μάλλον δεν είναι κι η καλύτερη. Ο τρίτος και πιο σημαντικός για μένα λόγος είναι ότι η ομάδα πρέπει να κερδίσει σήμερα απαραιτήτως, αν θέλει να έχει βλέψεις για κάτι καλό στο φετινό όμιλο. Ακόμα κι η ισοπαλία βάζει ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης.

Κατά πως λένε τα διάφορα ρεπορτάζ θα παίξουν Λαζάρ, Αρίας στα χαφ αντί των Γκαρσία, Φωτάκη. Για μένα υπάρχει βέβαια το ερώτημα κατά πόσο θα μπορέσουν αυτοί οι δυο παίκτες να αναπληρώσουν την εμπειρία του Γκαρσία και τη φόρμα του Φωτάκη, αλλά αυτό θα φανεί το βράδυ.

Όποιος μιλάει για καφενεία από Ιρλανδία κλπ καλό θα ήταν να μαζευτεί. Οι Ιρλανδοί μπορεί σε καμιά περίπτωση να μην έχουν την ποιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά θα σκυλιάσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Και βλέποντας το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είμαι σίγουρος ότι πήραν ένα παράδειγμα για το πως να παραταχθεί μια κατώτερη ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κλείσιμο στην άμυνα, ελάχιστοι χώροι για κυκλοφορία της μπάλας από την μεριά μας και μπροστά ότι κάτσει. Plan B βέβαια δεν υπάρχει για τέτοιου επιπέδου ομάδες, για αυτό είναι σημαντικό για εμάς να βάλουμε νωρίς ένα γκολ, ώστε και ο τσαμπουκάς να σπάσει, αλλά και να αναγκαστούν οι Ιρλανδοί να παίξουν πιο ανοιχτά. Και φέτος όποιος πήγε να παίξει τον ΠΑΟΚ ανοιχτά και στα ίσα έφαγε τα μούτρα του (με εξαίρεση το γαύρο).

Εγώ έχω πίστη στην ομάδα, έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να καθαρίσουμε το ματσάκι. Είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στους ευρωπαϊκούς αγώνες, παίζουμε στην έδρα μας, θα πάρουμε το ματς. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε γιατί πρέπει να το πάρουμε.

ΥΓ Είναι λάθος να ασχολούμαστε με το ντέρμπι με τον συμπολιτάκο, όταν έχουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απόψε. Με τον συμπολιτάκο θα ασχοληθούμε από αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: