Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-12-16

ΠΑΟΚ - Ρούμπιν Καζάν 1-1: Φιέστα πρόκρισης

ΠΑΟΚ - Ρούμπιν Καζάν 1-1 για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League 2011-2012

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα λόγω της εξασφαλισμένης πρόκρισης αλλά και των ημερών, ο ΠΑΟΚ έφερε 1-1 με την Ρούμπιν Καζάν κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς εμείς μετά το 1-0 απλά γυρίζαμε τη μπάλα, συντηρώντας δυνάμεις, ενώ μετά το 1-1 νομίζω ότι κι οι δυο ομάδες αποφάσισαν να δώσουν στον αγώνα χαρακτήρα φιλικού. Προσωπικά ήθελα τη νίκη, αλλά δεν με χάλασε η ισοπαλία που συνοδεύτηκε με την πρωτιά στον όμιλο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που είχαμε πρωτοπεί όταν έγινε η κλήρωση και μας έβγαλε αντίπαλο της Τότεναμ και της Ρούμπιν. Ότι δηλαδή κι οι δυο είναι ομάδες επιπέδου Champions League (πέρσι κι οι δυο ήταν σε όμιλο Τσου-Λου) και ότι  δεν υπήρχε περίπτωση να απαιτεί κάποιος να περάσει ο ΠΑΟΚ κάποια από τις δυο. Τελικά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πέρασε στην επόμενη φάση, αλλά πέρασε πρώτος, πέρασε αήττητος κι έστειλε σπίτι της την Τότεναμ που είχε μπει σαν η πιο ισχυρή βαθμολογικά ομάδα στους ομίλους του Europa League.

Με το φετινό ταξίδι στην Ευρώπη λοιπόν μπορούμε να είμαστε όχι απλά ικανοποιημένοι, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι. Και δεν έχει τελειώσει ακόμη. Περιμένουμε σήμερα το μεσημέρι να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στην φάση των 32.

Αυτήν την ευδαιμονία που ένοιωθα για την πρόκριση και την πρωτιά μου την χάλασαν οι δηλώσεις Μπόλονι σχετικά με την πρόταση που έχει από την Σ. Αραβία. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει τελικά ο προπονητής, αλλά για μένα θα είναι τεράστια απώλεια να τον χάσουμε. Και τότε θέλω να δω όλους αυτούς τους έξυπνους που βγαίνανε και λέγανε μετά το 0-0 με την Κέρκυρα "ποιος είναι ο Μπόλονι για να είναι στον ΠΑΟΚ." Ο Μπόλονι έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να μεταμορφώσει τον ΠΑΟΚ κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Εκτός από τεράστια απώλεια θα είναι και μεγάλο πλήγμα στο κύρος και την εικόνα του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει έναν τέτοιο προπονητή.

Ακολουθούν δυο παιχνίδια τα οποία απλά, απλούστατα πρέπει να κερδηθούν με κάθε τρόπο. Κόντρα στη Δόξα την Κυριακή και κόντρα στο Εθ. Αστέρα για το κύπελλο την Τετάρτη.

ΥΓ Χθες στο γήπεδο καθόταν δίπλα μου ένας παππούς 83 ετών. Παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ από το 1935, έχει δει όλα τα γήπεδα που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, έχει πανηγυρίσει όλους τους τίτλους του και το μάτι γυάλιζε όταν πριν τον αγώνα μου μιλούσε για τις παλιές εποχές. Κι ακόμα πιο πολύ γυάλιζε μετά το 1-0. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Τρελαίνει και μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: