Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2011-12-21

Εθνικός Αστέρας - ΠΑΟΚ: Το κύπελλο ξεκινάει

Εθνικός Αστέρας - ΠΑΟΚ σήμερα 21/12/2011 στις 16.00 για τη φάση των 32 του κυπέλλου Ελλάδος

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι το κύπελλο πρέπει να αποτελεί πάντα έναν στόχο για τον ΠΑΟΚ. Ρεαλιστικά αν το δούμε, ίσως είναι ο μοναδικός τίτλος τον οποίο μπορούμε να κυνηγάμε, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλει πολλά περισσότερα από τα να έχεις μια πολύ καλή ομάδα και πολλά λεφτά. Λεφτά δεν έχουμε (μας το είπε και χτες ο Θοδωρής), διασυνδέσεις στο παρασκήνιο δεν έχουμε. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όχι τόσο καλή ώστε να πάει για πρωτάθλημα.

Μετά λοιπόν την θριαμβευτική πορεία στην Ευρώπη και την πρόκριση στους 32, πρέπει να κυνηγήσουμε και το Κύπελλο Ελλάδος. Όπου όπως έχουμε πει κι άλλες χρονιές, με λίγη τύχη στις κληρώσεις και λίγα καλά παιχνίδια, η ομάδα μπορεί να πάει τελικό. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν το Κύπελλο παρηγοριά στον άρρωστο, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι ένας τίτλος τον οποίο αξίζει να κυνηγήσουμε. Η ομάδα δεν έχει τους αμέτρητους τίτλους ώστε να σνομπάρει το "κυπελλάκι", ούτε έχει κάθε χρόνο τη δυνατότητα να χτυπήσει πρωτάθλημα. Ας χτυπήσει κύπελλο τουλάχιστον. (Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κοροϊδεύουμε το συμπολιτάκο που έχει 42 χρόνια άτιτλος. Αυτά τα 42 τα μετράμε από το κύπελλο που πήρε το 1970 κι όχι από το πρωτάθλημα του 1946...) 

Όπως και να 'χει ένας τίτλος ανεβάζει την ομάδα, της προσδίδει πρεστίζ και νέους φιλάθλους, μας δίνει την ευκαιρία για καζούρα στους αντιπάλους και μας στέλνει κατευθείαν στα play off του επόμενου Europa League. Δεν είναι λίγα αυτά για να τα σνομπάρουμε.

Έχω την πεποίθηση ότι ο Μπόλονι κι οι παίκτες έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι κι όχι στη γαλοπούλα της Κυριακής. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, καθώς και το γήπεδο θα είναι χάλια, αλλά κι ο αντίπαλος θα κρεμαστεί από τα δοκάρια και θα ρίξει μπόλικο κλωτσίδι. Πρέπει να κατεβούμε συγκεντρωμένοι για να καθαρίσουμε το ματσάκι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

Η ομάδα πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Τόσο απλά.

ΥΓ Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να δω το παιχνίδι. Όσο γίνεται θα το ακούσω στο ράδιο. Κι όσο μπορέσω θα σχολιάσω αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: