Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-01-23

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0: Χαλαρά

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0 για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Μια χαλαρή νίκη κόντρα στον Πανιώνιο πετύχαμε το Σάββατο χωρίς να ζοριστούμε ιδιαίτερα και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης.

Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλή μπαλίτσα, μέχρι το 30' τουλάχιστον. Το τόπι τσουλούσε καλά και φτάναμε με σχετική άνεση στην περιοχή του Πανιωνίου. Το 1-0 ήρθε νωρίς-νωρίς στο 10', κάτι που έδρασε αγχολυτικά για τη συνέχεια. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από το 14' αν ο Κλάους έκανε το 2-0 μετά από καταπληκτική πάσα του Λίνο. Για κάποιο λόγο από το 30' και μετά η ομάδα κάθισε χωρίς να έχει κλειδώσει το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί ασταμάτητα την μπάλα και τον Πανιώνιο να παρακολουθεί παθητικά.

Η απόδοση της ομάδας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά το ζητούμενο ήταν το αποτέλεσμα σε μια περίοδο που έχουμε απανωτά παιχνίδια. Ο Μπόλονι αναγκαστικά προβαίνει στο rotation και δίνει την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να δείξουν τι αξίζουν. Έτσι ξαναείδαμε τον Κατσικά να παίζει σέντερ μπακ με αξιοπρέπεια, είδαμε τον Γιάννου να παίζει με μεγάλη όρεξη κι είδαμε το νεαρό Πόποβιτς να παίζει με τρακ αλλά και θράσος. Και για 7ο - 8ο παιχνίδι είδαμε το Γλύκο να παίζει βασικός τερματοφύλακας και να μην μας πηγαίνει πέντε παράδες σε κάθε σέντρα του αντιπάλου.

Δόξα τω Θεώ έχουμε πλέον έναν προπονητή που και δεν φοβάται να εμπιστευτεί νεαρούς παίκτες και συγκεκριμένο πλάνο έχει στο μυαλό του για το πότε να χρησιμοποιήσει ποιους παίκτες. Μεγάλη υπόθεση. Νομίζω ότι ο Μπόλονι μετά από ένα αρχικό δύσκολο στάδιο, έχει βρει το βηματισμό του στην ομάδα, πουλάει τη σχετική ΠΑΟΚτσίδικη τρέλα γενικώς (και ειδικώς στις συνεντεύξεις) κι έχει συγκεκριμένα πράγματα και πλάνα στο μυαλό του. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει να χάσει από αρχές Νοεμβρίου παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στον μαχητικό Ατρόμητο. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ότι ίσως νομίζουν μερικοί και θέλει την σχετική προετοιμασία και επαγρύπνηση. Δεν υπάρχει περιθώριο για στραβοπάτημα. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα που κάλλιστα μπορεί να κάνει "κηδείες". Από την άλλη δεν είναι στο στυλ του να παίξει κλειστά με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Παίζει πιο ανοιχτά κι αφήνει χώρους, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όπως κάναμε και στον αγώνα πρωταθλήματος που κερδίσαμε άνετα με 3-1.Δεν υπάρχουν σχόλια: