Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-02-19

ΠΑΟΚ - ρούλης: Ας ασχοληθούμε λιγάκι με το συμπολιτάκο

ΠΑΟΚ - ρούλης την Κυριακή 19/02/2012 στις 19.30 για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και λίγο με το δύσμοιρο συμπολιτάκο μας. Αυτοί όλοι την εβδομάδα ζουν και αναπνέουν για το παιχνίδι της Κυριακής. Εμείς είχαμε στραμμένο το βλέμμα μας στο Φρίουλι και μόλις μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Ουντινέζε, αρχίσαμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Κάτι που φυσικά τους τρέλανε.

Όποιος παρακολουθεί το μπλογκ ξέρει ότι παγίως θεωρώ τα παιχνίδια ΠΑΟΚ - ρούλη ντέρμπι. Άσχετα από την ανωτερότητα μας, τα παιχνίδια αυτά είναι ντέρμπι, όπως και να το κάνουμε. 

Ο συμπολίτης ως συνήθως ζει κι αναπνέει για αυτόν τον αγώνα. Ειδικά μετά την αποδυνάμωσή μας τον Ιανουάριο, την ήττα από τον γαύρο και τις απανωτές νίκες που κάναν με κάποιες Δράμες και Λειβαδιές, έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και μιλάνε για διπλό στην Τούμπα. Αν παρακαλουθήσει κανείς τα στατιστικά και την προϊστορία των αγώνων θα δει ότι 2 απανωτές νίκες του Άρη στην Τούμπα έχουν να γίνουν από τις χρονιές 1982-83 (0-2) και 1983-84 (0-1) κι οι προηγούμενες απανωτές στο μακρινό 1963-64 (0-1) και 1964-65 (0-2). Με γνώμονα το περσινό διπλό του Άρη στην Τούμπα, συμπεραίνουμε ότι στατιστικά είναι λίγο δύσκολο να έρθει και δεύτερο σερί διπλό. 

Έχω πει βέβαια χιλιάδες φορές ότι η προϊστορία δίνει απλά μια εικόνα του παρελθόντος και δεν προδικάζει το τι θα γίνει στο μέλλον. Η έκβαση του αγώνα περνάει από τα πόδια των παικτών και των προπονητών. Θεωρώ ότι έχουμε τεράστιο πλεονέκτημα και στα δυο. Το ρόστερ μας παρά την αποδυνάμωσή του είναι καλύτερο του συμπολιτάκου για τον δε προπονητή δεν αξίζει καν να μιλάμε. Θυμίζω σε αυτό το σημείο ότι η περσινή ήττα ήρθε μετά από τις ατυχέστατες εμπνεύσεις Δερμιτζάκη που δώσαν στον Κούπερ το παιχνίδι στο πιάτο. Κάτι τέτοιο φέτος δεν θα γίνει.

Κλειδιά για μένα αποτελούν το ποιος θα πάρει το κέντρο και ποιος θα έχει περισσότερες ανάσες. Εμείς στο κέντρο έχουμε τις απουσίες Φωτάκη (τιμωρημένος) και Ίβιτς (τραυματίας) και πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος θα παίξει μαζί με τους Γκαρσία και Λαζάρ. Υποθέτω ο Γιάννου ή ο Τσουκαλάς, ίσως κι ο Μπαλάφας που είναι πιο έμπειρος, αλλά δεν αποκλείεται τίποτα. Το θέμα με τις ανάσες είναι ένα πρόβλημα, αφού θα παίξουμε μόλις τρεις μέρες μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι κι είμαστε συνολικά πιο επιβαρυμένοι σαν ομάδα. Ελπίζω ότι το κίνητρο του αγώνα είναι τέτοιο που θα υπερκεραστεί η όποια κούραση. Από την άλλη μεριά μόνο ο Καστίγιο κι ο Ούμπιντες μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, η υπόλοιπη ομάδα είναι απλά για γέλια. Αν ο συμπολίτης πάει να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια, θα φύγει και πάλι βαριά φορτωμένος. Περιμένω να κρεμάσει 11 παίκτες από τα δοκάρια και ότι γίνει.

Είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε καλύτερο δέσιμο, έχουμε πλάνο κι έχουμε αρχή και τέλος στο παιχνίδι μας. Ο συμπολιτάκος δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω. Πιστεύω ακράδαντα ότι η έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθεί 100% από τη δική μας απόδοση και το πόσο καλά θα είμαστε εμείς διαβασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει με μεγάλη ορμή και πάθος από την αρχή και να τους καθαρίσει νωρίς-νωρίς.

Μένει να τα δούμε όλα αυτά το βράδυ της Κυριακής.

ΥΓ Ο πανικός τους για το επερχόμενο παιχνίδι είναι τόσο έκδηλος που όλη την εβδομάδα δημιουργούσαν κλίμα για τον ορισμό διαιτητή. Ως συνήθως η "δικαιολογία" είναι έτοιμη... Είναι να απορείς με το πως τα πρόβατα που ακόμα τους ακολουθούν ανέχονται να τρώνε αυτήν την καραμέλα κάθε χρόνο και μάλιστα τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: