Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-02-17

Udinese - ΠΑΟΚ 0-0: Η πρόκριση θα κριθεί στην Τούμπα

Udinese - ΠΑΟΚ 0-0 για τη φάση των 32 του Europa League 2011-2012

Κατάθεση ψυχής έκανε χτες ο ΠΑΟΚ στο Φρίουλι παίρνοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. 

Δεν ήταν η καλύτερη βραδιά μας χτες. Αυτό πρέπει να το ομολογήσουμε. Κλειστήκαμε πολύ, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε καλά τη μπάλα, δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τους χώρους που μας άφησε η Ουντινέζε από κάποιο σημείο και μετά και απειλήσαμε ελάχιστα με μακρινά σουτ. Από την άλλη μεριά βέβαια, είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ήμασταν πολύ συμπαγείς πίσω και πρακτικά δεχτήκαμε ελάχιστες φάσεις μεγάλων ευκαιριών, τις οποίες εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός χτες Κρέσιτς. Με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά κάθε ημιχρόνου που πελαγοδρομούσαμε, νομίζω ότι παρουσιάσαμε μια αρκετά καλή εικόνα, ήμασταν πολύ ψυχωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχε ο Μπόλονι.

Το 3-5-2 των Ιταλών μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Ουντινέζε είχε τον έλεγχο του κέντρου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μας έκλεισε στο 1/3 του γηπέδου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά όταν τα άκρα σου στα χαφ είναι σε τόσο μέτρια βραδιά όπως χτες, μοιραία δεν θα ξεμυτίσεις... Ο Μπόλονι είπε ότι δεν δείξαμε την επιθετικότητα που έπρεπε και νομίζω ότι μάλλον το παραπάνω είχε στο βάθος το μυαλού του.

Όπως και να 'χει πάντως, πρέπει να κρατήσουμε τα εξής από τον χτεσινό αγώνα:
- Η ομάδα δεν πτοήθηκε από το όνομα του αντιπάλου, την κοίταξε στα μάτια και πήρε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα.
- Είχαμε και λίγη τύχη χτες, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αλλά έχουμε πει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα, ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να σε θέλει κιόλας λίγο η τύχη.
- Ο κόσμος έδωσε και πάλι το παρόν σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι 5-6.000 ΠΑΟΚτσήδες που ήταν χτες εκεί μετέτρεψαν το Φρίουλι σε Τούμπα. Δυστυχώς ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν είχε τα απαραίτητα κότσια να δείξει εκτεταμένα πλάνα, αλλά το τραγούδι των ΠΑΟΚτσήδων ακουγόταν σε όλο το ματς.
- Είμαστε πλέον 12 ματς και πάνω από ένα χρόνο αήττητοι στην Ευρώπη. Δεν νομίζω να το έχει ξανακάνει ελληνική ομάδα αυτό το κατόρθωμα. Το χτεσινό αποτέλεσμα προστέθηκε στη μακριά λίστα ιστορικών ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ.
- Όσο καλό είναι το 0-0 εκτός έδρας, άλλο τόσο πονηρό είναι. Η υπόθεση πρόκριση έχει έρθει πλέον στην Τούμπα, αλλά το ματς της Πέμπτης θέλει προσοχή. Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ και να είμαστε συμπαγείς πίσω, γιατί το εκτός έδρας γκολ είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Ξεχνάμε τους πανηγυρισμούς για το πολύ σπουδαίο χτεσινό αποτέλεσμα και κοιτάμε το ματς της Κυριακής με το συμπολιτάκο. Αυτοί είχαν όλη την εβδομάδα να ασχοληθούν με το ματς και τρελαίνονταν να μας βλέπουν να μην ασχολούμαστε μαζί τους λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα. Ας ασχοληθούμε λίγο μαζί τους και μετά τη φάπα που θα τους ρίξουμε θα ξανασχοληθούμε με τους Ιταλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: