Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-02-24

ΠΑΟΚ - Udinese 0-3: Δεν μπορούσαμε

ΠΑΟΚ - Udinese 0-3 για τη φάση των 32 του Europa League 2011-2012

Δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκα σε αυτό που πίστευα κι έλεγα χτες ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα σε αυτό που έλεγα ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτήν την ομάδα για δεύτερο παιχνίδι στο μηδέν.

Μπήκαμε ψιλοψόφια στο παιχνίδι και βρεθήκαμε ήδη στο 6' να χάνουμε με 0-1. Τεράστια ευθύνη για το γκολ φέρει για μένα ο Κρέσιτς που μένει πάνω στη γραμμή λες και είναι πακτωμένος με μπετόν. Η μπάλα έρχεται στη μικρή περιοχή, εκεί ένας τερματοφύλακας πρέπει να βγει. Το 0-2 ήρθε στο 14' με εκπληκτικό σουτ από φάουλ. Κάπου εκεί η παράσταση τελείωσε. Ήταν αδύνατο να γυρίσει αυτό το παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ομάδα έβγαλε ενέργεια, έδειξε πείσμα, έκανε 2-3 ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τσιρίλο, αλλά γκολ δεν έβαλε. Η Udinese φόρτωσε το κέντρο με 8-9 παίκτες και κλείδωσε το παιχνίδι.

Όποια ελπίδα είχαμε για επιστροφή στο ματς την καθάρισε ο αστείος Νορβηγός διαιτητής με το πέναλτι που ανακάλυψε σε μια φάση που ο Σνάουτσνερ έχει κατοχή μπάλας, είναι μπροστά από τον επιθετικό, τον σπρώχνει ο επιθετικός κι αντί για επιθετικό φάουλ σφυρίζεται πέναλτι... Πραγματικά πιστεύω ότι ούτε ο γαύρος του Κόκκαλη σε εποχές παράγκας θα έπαιρνε τέτοιο σφύριγμα. Το 0-3 έβαλε ταφόπλακα στο παιχνίδι, το οποίο από το 50' και μετά είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μπόλονι βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Νιμανί και τον Αποστολόπουλο που δώσαν ενθαρρυντικά δείγματα.

Μπορεί το 0-3 να είναι βαρύ και δύσπεπτο σαν αποτέλεσμα, αλλά συνολικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πέρασε η καλύτερη ομάδα. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι και στα δυο παιχνίδια, εμείς δεν μπορέσαμε να ξεδιπλώσουμε κάτι από τα θετικά στοιχεία μας και μοιραία αλλά δίκαια αποκλειστήκαμε. Δεν υπάρχει λόγος για κλάψες και μιζέρια.

Ευχαριστούμε την ομάδα μας, την ΠΑΟΚάρα μας για το υπέροχο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Ειδικά η βραδιά στο Λονδίνο θα μείνει για πολλά χρόνια στη μνήμη μας.

Νομίζω σε αυτό το κλίμα εντάχτηκε και το χτεσινό ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας προς την ομάδα μετά το τέλος του αγώνα. Και πραγματικά μια ομάδα που έμεινε αήττητη επί 11 αγώνες φέτος κι έχασε στο 12ο, αξίζει το χειροκρότημά μας.

ΥΓ Είναι ντροπή για την UEFA να σφυρίζουν σε αυτό το επίπεδο διαιτητές από χώρες που ποδοσφαιρικά δεν υπάρχουν ούτε σε επίπεδο εθνικής ούτε σε συλλογικό επίπεδο. Με τι παραστάσεις έρχεται ένας Νορβηγός να σφυρίξει στη φάση των 32 του Europa League;
ΥΓ Μετά από 12 αγώνες χωρίς ήττα στην Ευρώπη, χάσαμε στο 13ο χτες. Μετά από 12 αγώνες χωρίς ήττα στην Ελλάδα είχαμε χάσει από το γαύρο στο 13ο. Κι ύστερα σου λέει να μην είσαι προληπτικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: