Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-02-23

ΠΑΟΚ - Udinese: Μπορούμε;

ΠΑΟΚ - Udinese σήμερα 23/02/2012 για τη φάση των 32 του Europa Leaugue 2011-2012

Σήμερα έχουμε τη ρεβάνς του 0-0 του Φρίουλι. Όπως σχολίασα και την προηγούμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα είναι μεν καλό αλλά και πολύ πονηρό.

Το παιχνίδι θα είναι πολύ σφικτό. Δεν περιμένω να βρει ανοικτούς χώρους ούτε η μια ομάδα ούτε η άλλη. Όπως είπε όμως ο Μπόλονι κι οι δυο ομάδες πρέπει να σκοράρουν για να προκριθούν. Δεν αρκεί να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα. Η Udinese είδαμε ότι έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατό κέντρο που μπορεί να στραγγαλίσει τον αντίπαλο. Έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς και πολύ γρήγορη πρώτη πάσα. Έχουν βέβαια ένα θέμα με το γκολ (ειδικά τώρα που δεν παίζει ο Ντι Νατάλε) κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. 

Εμείς από την άλλη θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την απουσία του εργαλείου που λέγεται Φωτάκης. Δεν ξέρω τι λαγούς θα βγάλει ο Μπόλονι, δεν ξέρω ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον Φωτάκη. Ο Γιάννου είδαμε στο παιχνίδι της Κυριακής ότι μάλλον δεν την έχει τη θέση, από την άλλη είναι δυνατό παιδί που μπορεί να πιέσει και να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Και φυσικά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει κάποιος άλλος στη θέση πίσω από τα φορ. Υπάρχει ένα σενάριο που λέει να μπει ο Γεωργιάδης εκεί και Σταφυλίδης - Λίνο στην αριστερή πτέρυγα. Έχει μια λογική η σκέψη αυτή, από την άλλη όμως ο Γεωργιάδης δεν έχει τα τρεξίματα του Φωτάκη... Θα δούμε τι θα σκεφτεί ο προπονητής.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες δημιουργήσουμε. Δεν θα είναι πολλές (όπως την Κυριακή) και θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ας ελπίσουμε ότι ο Κλάους θα βάλει αυτά που έχασε πριν 4 μέρες.

Εγώ πιστεύω ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Η Udinese είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι δύσκολα θα την κρατήσουμε στο μηδέν και στο δεύτερο παιχνίδι. Οπότε πρέπει να βάλουμε δυο γκολάκια. Μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε να είμαστε τόσο αποτελεσματικοί; Μπορούμε εμείς από την κερκίδα να αναβιώσουμε την κολασμένη ατμόσφαιρα που έλιωσε την Udinese πριν 10 χρόνια; Εγώ λέω ότι μπορούμε και θα το αποδείξουμε το βράδυ στις 20.00!