Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-04-09

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0: Έξω πάμε καλά

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0 για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα πήραμε εκτός έδρας χτες, μένοντας για 12ο σερί παιχνίδι αήττητοι. "Έξω πάμε καλά" κατά μια έννοια.

Η εμφάνιση βέβαια ήταν τουλάχιστον θλιβερή. Για μια ακόμη αγωνιστική ήμασταν κακοί, άνευροι, σαν υπνωτισμένοι και βαριεστημένοι. Το ότι αποβλήθηκε ο Φωτάκης (με υπερβολική απευθείας κόκκινη καθώς ούτε πρόθεση είχε να χτυπήσει τον αντίπαλο, αλλά ούτε και τον έβλεπε) δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνιση.

Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που πήραμε το Χ χτες, έχοντας κάνει μόνο μια τελική προσπάθεια κόντρα σε 14-15 τελικές του Ατρομήτου που είχε αρκετές πρωτοκλασάτες ευκαιρίες.

Όπως και να 'χει, δεν αξίζει να σταθούμε και πολύ στο ματς. Ευτυχώς το μαρτύριο των τελευταίων αγωνιστικών τελειώνει και έρχονται τα play off, μπας και δούμε την ομάδα να παίζει λίγο καλύτερα, όταν και το κίνητρο θα είναι προφανώς μεγαλύτερο από την τωρινή αγγαρεία.

Η πολύ χαλαρή διάθεσή μου για σχολιασμό οφείλεται αφενός στην κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, αλλά και στα όσα έγιναν και πάλι στα ελληνικά γήπεδα - μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Είχαμε και πάλι διακοπές αγώνα για επεισόδια, άσχετα αν αυτά ήταν μικρής κλίμακας. Το να πετάμε αντικείμενα στους παίκτες και τους διαιτητές δεν πρέπει να είναι ανεκτό και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Πολύ σωστά διακόπηκε ο ένας αγώνας (του ρουλίσκου) και πολύ κακώς δεν διακόπηκε ο άλλος (του Πανιωνίου στο μπάσκετ). Η βία πρέπει να φύγει από τα ελληνικά γήπεδα, όπως έχει φύγει από τα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ώσπου να φύγει (ή μήπως για να φύγει;) πρέπει οι τιμωρίες να πηγαίνουν σύννεφο και να μην υπάρχει καμιά απολύτως ανοχή σε κανένα απολύτως φαινόμενο και σε κανένα απολύτως γήπεδο. Οι κανονισμοί υπάρχουν και πρέπει επιτέλους να τηρηθούν. 

Το να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει και καλά σχέδιο εξόντωσης μιας ομάδας ή ότι μια ομάδα γίνεται πειραματόζωο ή άλλες τέτοιες αηδίες που βλέπω σήμερα και να μην συζητάμε για το ότι πρέπει επιτέλους να κάνουμε και πάλι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο παιχνίδι και χαρά για το φίλαθλο, είναι τουλάχιστον γελοίο και θλιβερό. Και σίγουρα εξίσου ζημιογόνο όσο κι η αυτή καθαυτή βία στα γήπεδα. Το "γιατί τώρα εμάς και όχι τότε αυτούς" είναι γελοία νοοτροπία και δεν πρόκειται ποτέ να μας φέρει εκεί που πρέπει να είμαστε: στο να χαιρόμαστε το παιχνίδι χωρίς ακρότητες και φανατισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: