Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-05-11

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-0: Τούμπα τα play off

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-0 για την 3η αγωνιστική των play off 2011-2012

Με τη χτεσινή νίκη ο ΠΑΟΚ έφερε τούμπα τα play off, κατάπιε το -4 της αρχικής διαφοράς από τον ΠΑΟ, είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία των play off, κι έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος.

Ο ΠΑΟΚ χτες έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή σειρά των play off. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιθετικός, κατάφερε επιτέλους να κάνει παιχνίδι από τα πλάγια, πίεσε το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟ, δημιούργησε κι έχασε αρκετές ευκαιρίες. Το 1-0 ήρθε από τον Σάλπι μετά από σέντρα σουτ του εκπληκτικού και χτες Σταφυλίδη. Από εκεί και μετά κάναμε κι άλλες φάσεις με αποκορύφωμα το σωστά ακυρωθέν γκολ του Κλάους αλλά και τη φάση που ο Ετό κατεβαίνει μόνος στο μισό γήπεδο αλλά αργεί να βγάλει την πάσα και κόβεται τελικά από τον Κούινσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε αδικαιολόγητα πολύ χώρο στον ΠΑΟ. Κλειστήκαμε πολύ πίσω, δεν ήμασταν καλοί στις κόντρες, αλλά δεν απειληθήκαμε κιόλας. Όταν ο Μπόλονι φρέσκαρε την ομάδα ξαναπήραμε μέτρα στο γήπεδο, αλλά πλέον δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στο πρώτο μέρος.

Το τελικό 1-0 το θεωρώ προσωπικά δίκαιο - σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρα πολλές ευκαιρίες, απειλήθηκε ελάχιστα και δεν άφησε τον ΠΑΟ να πατήσει περιοχή. Η φλύαρη υπεροχή και κατοχή μπάλας στο διάστημα 45'-70' που είχε ο ΠΑΟ δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του ΠΑΟ στο β' μέρος ήρθε στο 73'. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε για να πάρει το παιχνίδι κι έπαιξε επιθετικά από την αρχή, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που παίζοντας αυτό το ιδιόμορφο 4-6-0 έχει μεν πάρα πολύ σφικτό κέντρο, αλλά δεν δημιουργεί φάσεις.

Σκόρπιες σκέψεις:
- Για τρίτο παιχνίδι στα play off ο καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Σταφυλίδης.
- Καλύτερα παίξαμε κι αναπτυχθήκαμε με το Γεωργιάδη απ' ότι με το Λίνο.
- Ο Ετό ήταν και χτες αλλού. Είναι φοβερά δύσκολο για τον Σαλπιγγίδη να παίζει με τον Ετό, γιατί καταλήγει να παίζει φουλ μπακ ο Σάλπι για να καλύψει την ανυπαρξία του Ετό.
- Είναι εκπληκτικό το πόσες ανάσες είχε χτες ο Γκαρσία ο οποίος κλείνει σήμερα τα 35. Χρόνια πολλά Πάμπλο!
- Πολύ ουσιαστικός ο Ίβιτς χτες. Κράτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι και γενικά είχε μια πολύ μεστή εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον πρώτος, αλλά έχει 2 παιχνίδια εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ κι ΑΕΚ. Πιστεύω ότι αν πάρουμε δυο ή τρεις βαθμούς και με προϋπόθεση ότι θα κερδίσουμε τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική, έχουμε τα φόντα για την πρώτη θέση. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς.

Η βαθμολογία:
ΠΑΟΚ 7
ΑΕΚ 6
ΠΑΟ 5
Ατρόμητος 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: