Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-05-03

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0: Με το δεξί

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 για την 1η αγωνιστική των Play off 2011-2012

Με το δεξί ξεκινήσαμε τις υποχρεώσεις μας στα φετινά play off. Νίκη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τι στιγμή μάλιστα που ο Ατρόμητος μας έκανε το δώρο να πάρει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό. 

Για να μην γελιόμαστε βέβαια και να μην εθελοτυφλούμε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η εικόνα της ομάδας χτες ήταν επιεικώς απαράδεκτη και μάλλον είμαστε τυχεροί που κερδίσαμε ένα παιχνίδι το οποίο βάσει της εικόνας των αντιπάλων θα έπρεπε να λήξει 0-0. Έτσι είναι όμως η μπάλα.Η ομάδα είχε δυο διαφορετικά πρόσωπα χτες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά υποφερτή, πίεσε, είχε 2-3 καλές φάσεις (η μια του Κλάους κι η άλλη του Φωτάκη απλά δεν χάνονται) αλλά δεν έβαλε το γκολ. Ήμασταν πολύ νευρικοί, πολύ νωχελικοί, δεν υπήρχε καμιά σύνδεση μεταξύ άμυνας και επίθεσης, το παιχνίδι από τα πλάγια δεν μας βγήκε, αλλά ούτε κι από το άξονα μπορέσαμε να κάνουμε κάτι αξιοπρεπές. Από την άλλη είχαμε κι έναν αντίπαλο που ήρθε να παίξει για το 0-0, είχε 2 ζώνες άμυνας με μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κλείνοντας έτσι πολύ καλά τους χώρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο απλά δεν βγήκαμε. Η εικόνα της ομάδας ήταν άθλια. Δώσαμε χώρο στην ΑΕΚ που ανέβηκε αρκετά ψηλά, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε καθόλου τους χώρους που δημιουργήθηκαν. Κυριολεκτικά μιλώντας, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε δυο μπαλιές. Το πράγμα βελτιώθηκε λίγο όταν μπήκε (καθυστερημένα) ο Ίβιτς και κυρίως ο Γεωργιάδης. Όταν μπήκε κι ο Νιμανί η ομάδα πήρε συνολικά πνοή και πίεσε τον αντίπαλο χωρίς όμως να κάνει φάσεις. Το παιχνίδι το πήραμε γιατί ένα 18χρονο παιδί είχε χτες σε όλο τον αγώνα περισσότερο τσαγανό από όλους τους υπόλοιπους μαζί και έκανε μια τρελή ατομική κούρσα στο 87' που κατέληξε στο 1-0 από τον Γεωργιάδη.

Είναι προφανές ότι αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στα play off πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την εικόνα μας. Χτες μας έκατσε το παιχνίδι, μας έκατσε το ότι η ΑΕΚ ήρθε για να πάρει το 0-0 χωρίς να κυνηγήσει κάτι παραπάνω, μας έκατσε κι η γκέλα του ΠΑΟ και μειώσαμε τη διαφορά στους 2 βαθμούς. Με τον Ατρόμητο τη Δευτέρα τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά και θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και παθιασμένοι αν θέλουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία:
ΠΑΟ 5
ΠΑΟΚ 3
Ατρόμητος 1
ΑΕΚ 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: