Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-06-01

Στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης

Προπονητής του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι ο Γιώργος Δώνης.

Ο Δώνης παρουσιάστηκε χτες επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνέντευξη τύπου στην οποία ο Δώνης εμφανίστηκε με αρκετή δόση αυτοπεποίθησης χωρίς να υποπέσει όμως στο ολίσθημα να κάνει υπερφίαλες δηλώσεις, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Είναι κι αυτό ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής.

Αυτή τη στιγμή ο Δώνης είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος Έλληνας προπονητής κι σίγουρα κι ο πιο εξελίξιμος. Η απορία μου είναι κατά πόσο ο Δώνης είναι έτοιμος να αναλάβει μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε Λάρισα ούτε Ατρόμητος, στους οποίους ο Δώνης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει τεράστια πίεση από παντού: Από τον κόσμο, από τον τύπο, από την ανάγκη αποτελεσμάτων, από το όνομα και μόνο της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ ο Δώνης θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι προπονητής που αντέχει στα δύσκολα γιατί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το ξεφωνητό θα αρχίσει από το πρώτο στραβό αποτέλεσμα, όπως έγινε και με το Μπόλονι και με το Σάντος και δεκάδες άλλους.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει φέτος το καλοκαίρι άρδην. Άλλαξε πρόεδρο, τεχνικό διευθυντή, προπονητικό τιμ, πολλοί παίκτες θα φύγουν, άλλοι θα έρθουν κλπ. Η χρονιά είναι περίεργη και μεταβατική, ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε και πρέπει να ανοίξει ένας άλλος. Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει μεγάλη για κανέναν, άλλωστε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα αρχίσουν σύντομα, ευτυχώς λόγω της μη αδειοδότησης της ΑΕΚ όχι τόσο σύντομα όσο αρχικά προβλεπόταν. 

Ο Δώνης έχει μια τεράστια ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του μέσω του ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως να δείξει τεράστια ψυχική δύναμη για να αντέξει όλη αυτήν την πίεση στην οποία αναφερθήκαμε. 

Εγώ πιστεύω ότι ήταν η βέλτιστη επιλογή για τη θέση του προπονητή και τον στηρίζω. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χόρτο.

ΥΓ Χτες για κάποιο διάστημα νόμισα ότι είχαμε Μεγάλη Παρασκευή με τόση μουσική να παίζει σε αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης. Νομίζω ότι σύντομα θα πρέπει να αλλάξουμε το γνωστό σύνθημά μας που καταλήγει με το "δυο φορές" σε "τρεις φορές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: