Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-08-29

Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ

Έχω πει πολλές φορές - και στο τελευταίο μου άρθρο - πόσο με αηδιάζει η βία. Γενικά στη ζωή και ειδικά στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε χτες πρωτόδικα από την UEFA με αποκλεισμό ενός έτους με αναστολή, με 3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 €.

Εξοντωτική τιμωρία γράψαν οι εφημερίδες. Σκληρός νόμος, αλλά νόμος, λέω εγώ.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι το γήπεδο δεν είναι χώρος ανομίας, αλλά διασκέδασης. Δεν είναι χώρος να ανοίγουμε κεφάλια και να σπάμε, αλλά να βλέπουμε μπάλα. Και πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο τα δυο άκρα, όπως λένε μερικοί τις τελευταίες μέρες: "Τούμπα εκκλησία" και "Τα επεισόδια είναι μέρος της καυτής Τούμπας". Το τελευταίο είναι εγκληματικό πρώτα κατά της ομάδας και μετά κατά οποιουδήποτε άλλου. Κι επειδή η UEFA δεν είναι ΕΠΟ, ούτε διαπλεκόμενη και γενικώς δεν χαμπαριάζει, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς.

Φανατισμένη ατμόσφαιρα με συνθήματα και φωνές και χαρτάκια μπορούμε να έχουμε και χωρίς να πετάμε βεγγαλικά και κροτίδες, χωρίς να μπουκέρνουμε και να ανοίγουμε κεφάλια, χωρίς να σπάμε το γήπεδό μας ή τα άλλα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτούς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι οι μαγκιές - τουλάχιστον στην Ευρώπη - έχουν τελειώσει, γιατί η UEFA δεν μασάει. Αν η τιμωρία ισχύσει και μετά την έφεση, μιλάμε για απώλεια εσόδων 1-1.5 εκ €. Λεφτά που δεν μας λείπουν. Και εμένα προσωπικά θα μου λείψουν πααααρα πολύ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία νοιώθω ότι με απογειώνουν σαν οπαδό.

Το παραμύθι με τα και καλά "αδέρφια" μας που μπαίνουν στο γήπεδο και τα κάνουν λίμπα και τιμωρείται η ομάδα (αλλά κι ο κόσμος που έχει ήδη προπληρώσει διαρκείας και χάνει αγώνες) πρέπει να τελειώνει. Ευθύνη της κατάστασης έχει πρωτίστως η ΠΑΕ και δευτερευόντως οι σύνδεσμοι. Η πρώτη πρέπει να ελέγχει όποιον μπαίνει στο γήπεδο ώστε να μην είναι σε κατάσταση μέθης ή μπάφου και να μην κουβαλάει ότι να 'ναι μαζί του, οι δεύτεροι πρέπει να περιφρουρήσουν το γήπεδο ώστε να μην μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο τα λογής λογής "καλόπαιδα". Ο ΠΑΟΚ πρέπει επιτέλους να απελευθερωθεί από αυτά τα "αδέρφια" που μόνο πρόβλημα του δημιουργούν. Κι όσο πιο  νωρίς το καταλάβει αυτό ο Σαββίδης, τόσο καλύτερα. Λευτεριά απ' τα "αδέρφια" μας λοιπόν!

Η ρεβάνς

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ομάδα καλείται να πάει στη Βιέννη και να φέρει την πρόκριση. Η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων είναι τεράστια και προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι ο σοβαρός και συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση. Υπάρχουν απουσίες κι ερωτηματικά αναφορικά με την ενδεκάδα που θα κατέβει στο χόρτο, αλλά εγώ νομίζω ότι αυτά ελάχιστη σημασία έχουν. Αν οι 11 που θα μπουν στο γήπεδο δείξουν το δέον πάθος και την πρέπουσα συγκέντρωση και σοβαρότητα, τότε η πρόκριση θα έρθει από μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: