Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-09-04

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-0: Νέα κακή εμφάνιση και ήττα

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-0 χτες 03/09/2012 για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2012-2013

Νέα κακή εμφάνιση πραγματοποίησε χτες ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 1-0.

Είναι αξιοπερίεργο ότι κάναμε τόσο κακή εμφάνιση, ενώ φαινομενικά ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε κατοχή της μπάλας (35-65), είχαμε κυκλοφορία της μπάλας και δεν δεχτήκαμε πίεση. Δεν κάναμε και φάσεις βέβαια, αλλά το πρώτο ημίωρο πέρασε ανώδυνα τελείως και για τις δυο πλευρές. Μετά η ομάδα εξαφανίστηκε. Χάθηκε η συνοχή, χάθηκε η κατοχή και κατά διαστήματα χάθηκε η μπάλα. Ο Ατρόμητος μας πίεσε, έκανε πολλές φάσεις κι έβαλε τελικά το γκολ παίρνοντας μια δίκαιη νίκη. Θα έλεγα μάλιστα ότι το τελικό 1-0 είναι μάλλον κολακευτικό. Η ομάδα μας έκανε χτες χειρότερη εμφάνιση απ' ότι στη Βιέννη (εκεί κάναμε και 3-4 ευκαιρίες ενώ χτες ούτε μια) και μας προβλημάτισε όλους. 

Η φράση του Δώνη στη συνέντευξη τύπου νομίζω συνοψίζει τους λόγους της κακής εμφάνισης καλύτερα απ' οποιοδήποτε σχόλιο θα μπορούσα να κάνω εγώ. Είπε ο κόουτς: "νομίζω ότι πλέον ότι μετά από κάποια επίσημα ματς πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές. Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα μέσα στην ομάδα αξιολογώντας την κατάσταση γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποιο σημείο είσαι και τι πρέπει να κάνεις. Παρότι είναι λίγα τα επίσημα παιχνίδια, έχω καταλάβει ότι με τις απουσίες κάποιων παικτών υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας στην ομάδα". 

Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα χτες. Οι απουσίες παικτών με προσωπικότητα και χαρακτήρα ήταν εμφανής (Γκαρσία, Σάλπι, Λαζάρ), με αποτέλεσμα οι πιτσιρικάδες να μην έχουν στήριγμα μέσα στο γήπεδο. Χτες οι παίκτες μοιάζανε σε πολλά σημεία του αγώνα να μην ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε όμως από μια ενδεκάδα με Γλύκο, Πέλκα, Κάτσε, Αποστολόπουλο, Σταφυλίδη, Γιάννου να περιμένουμε παπάδες, όταν δεν έχουν παίκτες που μπορούν να τους οδηγήσουν μέσα στο παιχνίδι. Άλλο να λες ότι παίζεις με ενδεκάδα που έχει μέσα 2-3 πιτσιρίκια κι άλλο να λες ότι παίζεις με ενδεκάδα που έχει μέσα 3-4 έμπειρους παίκτες. Εκεί πιστεύω και ελπίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όταν επιστρέψουν όλοι.

Από εκεί και πέρα πρέπει κι εμείς να ξέρουμε τι περιμένουμε για φέτος και επίσης τι σκατά θέλουμε σαν οπαδοί. Όταν έφυγε ο Ζαγοράκης κι άφησε πίσω του μια ανταγωνιστική ομάδα κάνοντας χρέη, κράζαμε για τα χρέη. Τώρα που ο Βρύζας εξυγιαίνει την ομάδα, αλλά είμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί, κράζουμε για το επίπεδο της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: