Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-09-17

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρ. 2-1: Νίκη με ανατροπή

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρ. 2-1 χτες 16/09/2012 για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2012-2013

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ χτες κερδίζοντας τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

Η νίκη αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κι ότι ο Αστέρας είχε 3 δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι. Είχε την κατοχή, είχε τον έλεγχο του χώρου και του αγώνα, είχε και 1-2 καλές φάσεις. Μετά ήρθε η φάση του 19' όταν ο Αστέρας σε μια αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι από ανατροπή που έκανε ο Κουμαλό στον αντίπαλό του. Από το 0-1 και για περίπου 10 λεπτά χαθήκαμε στο γήπεδο. Σε αυτό το διάστημα ο Αστέρας έκανε ουσιαστικά ότι ήθελε κι είχε μάλιστα ευκαιρίες (2 δοκάρια) για να τελειώσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά με οδηγό το πάθος του Λόρενς, άρχισε να συνέρχεται και να ανακτά τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ευτυχώς η ισοφάριση ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου με το Λόρενς. Μετά το 1-1 έχω την αίσθηση ότι μόνο ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το παιχνίδι. Ο Αστέρας αναλώθηκε σε καθυστερήσεις και θεατρινισμούς, κάτι παράδοξο καθώς έχει την ποιότητα και τους παίκτες για να παίξει ποδόσφαιρο και να πάρει αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και φάσεις, είχε 1-2 καλές ευκαιρίες (δοκάρι με το Λίνο), κόντεψε όμως να δεχτεί και το 1-2 (πάλι δοκάρι ο Αστέρας). Το ματς τελικά κρίθηκε με ένα πέναλτι το οποίο δεν ήταν. Είχε προηγηθεί βέβαια ένα άλλο στο Λόρενς το οποίο έπνιξε ο διαιτητής, οπότε κατά την προσφιλή συνήθεια των Ελλήνων διαιτητών διόρθωσε το ένα λάθος με ένα ακόμη λάθος...

Σκόρπιες σκέψεις:
- Ο Κουμαλό όταν η μπάλα είναι ψηλά δεν παίζεται. Όταν είναι κάτω κάνουμε το σταυρό μας.
- Άφαντος χτες ο Κλάους. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον καλό Κλάους να συμπαρασέρνει την ομάδα.
- Τον ρόλο αυτό τον ανέλαβε χτες ο Λόρενς. Ήταν ίσως ο μόνος παίκτης που ξεχώρισε χτες.
- Άφαντος κι ο Σταφυλίδης. Δεν μπόρεσε να παίξει με το Λίνο και ορθά αντικαταστάθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Αποστολόπουλο.
- Ο Γλύκος θα μας βγάλει την ψυχή φέτος. Εκτός αν μπει στο κλίμα ο Χακόμπο και τον "φάει".

Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο ή όχι. Σαφώς τα 3 δοκάρια του Αστέρα λένε ότι θα μπορούσε να είχε πάρει το παιχνίδι, σαφώς όμως κι η κατοχή 64-36 υπέρ του ΠΑΟΚ λέει ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο αυτόν τον αγώνα. Για μένα μετράει το αποτέλεσμα αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε κι έκανε μια ακόμη ανατροπή. Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση που η ομάδα ακόμα ψάχνεται κι έχει πάρα πολλές απουσίες, να παίρνει τα αποτελέσματα, ώστε και ηρεμία να υπάρχει στην ομάδα αλλά και να μην πάρει τα πιτσιρίκια μας από κάτω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: