Τελευταία νέα

Το Blog κλείνει προσωρινά

2012-09-07

Υποστολή σημαίαςΜετά την εξέλιξη αυτής της εβδομάδας με την ποινική δίωξη που (φέρεται να) άσκησε ο εισαγγελέας στον Ζαγοράκη έχουμε την οριστική υποστολή της σημαίας που λέγεται Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ξεκινάω με το αυτονόητο για μένα, αλλά όχι για όλο τον κόσμο, ότι πρώτα πρέπει να δούμε ότι όντως ασκήθηκε η δίωξη (οι δικηγόροι του Ζαγοράκη δεν την έχουν πάρει ακόμα, από τον τύπο το έμαθε ο Θοδωρής) και φυσικά ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι απόδειξης του εναντίου.

Ο Ζαγοράκης κατηγορείται για απιστία εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε σχέση με 320.000 € που βγήκαν από τα ταμεία της χωρίς τα σχετικά παραστατικά καθώς και για διευκολύνσεις που έκανε στον Ηλία Βιολίδη και σε υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν θεωρώ ότι ο Ζαγοράκης "έφαγε" τα 320 χιλιάρικα ή τα λεφτά που πήρε ο Βιολίδης μαζί του. Μου είναι αδύνατο να το πιστέψω. Ο Θοδωρής διαχειρίστηκε γύρω στα 120 εκατομμύρια Ευρώ στα σχεδόν 4,5 χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ, αν ήταν να φάει θα έτρωγε κανονικά. Είναι πολύ βαριά η σκιά που έχει μείνει όμως και πρέπει να ξεκαθαρίσει, για το καλό τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του ίδιου του Ζαγοράκη.

Το έγκλημα του Ζαγοράκη, το οποίο πληρώνει τώρα με το να καθυβρίζεται από τον κάθε τυχάρπαστο (κάτι που τον αποκαθήλωσε στα μάτια όλων μας) είναι ότι έδρασε με απίστευτη προχειρότητα, τσαπατσουλιά και ανευθυνότητα πρώτα προς τον εαυτό του και μετά προς την ΠΑΕ. Όφειλε να έχει δίπλα του τεχνοκράτες που θα τον προστάτευαν από τέτοιες βλακείες. Που θα του λέγαν "μην παίρνεις λεφτά χωρίς παραστατικά εξόδων, μην διευκολύνεις τον Βιολίδη όση εμπιστοσύνη και να του έχεις, μην δανείζεις από τα ταμεία της ΠΑΕ τον υπάλληλο." Ένας πρόεδρος μιας ΑΕ με τζίρο γύρω στα 20-25 εκ. Ευρώ είναι απαράδεκτο να υποπίπτει σε τέτοια παιδαριώδη λάθη. Είναι ανεπίτρεπτο. 

Είχα πει πολλές φορές ότι ο Ζαγοράκης δεν μπορεί να κουμαντάρει το καράβι που λέγεται ΠΑΟΚ μόνος του σε όλα τα επίπεδα. Μπορούσε να κουμαντάρει το αγωνιστικό, αλλά το οικονομικό δεν μπορούσε. Και δεν φρόντισε να έχει δίπλα του αντίστοιχα στελέχη για το οικονομικό, για το εμπορικό, για τα θέματα ασφαλείας κλπ. Δούλευε μόνο με άτομα της εμπιστοσύνης του (με κολλητάρια όπως τον κατηγορούν), αλλά κι εκείνα δεν ήταν ικανά. Το καράβι παραήταν μεγάλο. Αυτές του τις εμμονές και ανασφάλειες αλλά και αφέλειες πληρώνει τώρα ο Ζαγοράκης.

Απορίας άξιο είναι βέβαια κι αυτό που κυκλοφορεί ευρέως αλλά δεν λέγεται επίσημα: ότι όλοι ξέρουν που πήγαν τα 320 χιλιάρικα. Το έχει πει κι ο Ζαγοράκης: "Ο Ζήσης ξέρει που πήγαν τα λεφτά". Τηρείται όμως μια περίεργη σιωπή στα όρια της ομερτά. Κανείς δεν βγαίνει να πει. Τώρα ή θα αναγκαστούν να το πουν στον εισαγγελέα ή θα κρεμάσουν τελείως το Ζαγοράκη.

Το βέβαιο είναι ένα, άσχετα με το πως θα εξελιχτεί τελικά η υπόθεση. Η υποστολή της σημαίας έχει γίνει κι ο πρόεδρος που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από την ανυποληψία και την καρπαζιά, που γέμισε και πάλι την Τούμπα, που έκανε το όνειρο δεκαετιών για ιδιόκτητο προπονητήριο πραγματικότητα, που έκανε τον ΠΑΟΚ να είναι μια ανάσα (ή μάλλον μερικά σφυρίγματα) απ' τον τίτλο μετά από 25 χρόνια, που έβαλε τον ΠΑΟΚ ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια χαρίζοντάς μας αξέχαστες ευρωπαϊκές βραδιές, ο καλύτερος πρόεδρος μετά τον αείμνηστο Παντελάκη έχει χάσει την υστεροφημία του. Κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

7 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Διαφωνώ στο ότι έχει χάσει την υστεροφημία του. Υπάρχουν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες, όπως φαίνεται σ' αυτούς συγκαταλέγεσαι και εσύ, που δεν ξεχνούν τί έκανε ο Ζαγόρ για τον ΠΑΟΚ. Και, να, το λάθος του ήταν που δεν πλαισιώθηκε με ανθρώπους που να τον έδειναν σωστές συμβουλές.

DonMits είπε...

Εγώ όντως δεν ξεχνώ τι έκανε ο Θοδωρής για τον ΠΑΟΚ. Ούτε που ήμασταν πριν την έλευση Ζαγοράκη και που είμαστε τώρα.

ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΚΡΑΝΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ 320 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!!!

Κι η σκιά αυτή θα τον βαραίνει όσο δεν βγαίνουν να πουν που πήγαν τα λεφτά.

Εγώ έχω μια υποψία που μπορεί να πήγαν, αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. Πάντως για να θελήσει ο Βρύζας να περάσουν αυτά τα λεφτά σαν αναδρομική μισθοδοσία του Ζαγοράκη, πάει να πει ότι α) ξέρει που πήγαν τα λεφτά και β) ότι ξέρει ότι ξοδεύτηκαν για ζητήματα του ΠΑΟΚ αυτά τα λεφτά.

Δες κι αυτό:

http://www.paokmania.gr/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B5%CF%82/%CE%BC%CE%BC%CE%B5/item/33515-%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B6%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Panagiotis είπε...

Βασικά, απ' ότι άκουσα, καμιά 10αριά άτομα ήταν που αποδοκίμασαν τον Ζαγοράκη και οι δημοσιογραφάρες το έκαναν πρώτο θέμα.
Για για 320 χιλιάρικα, κάτι που διάβασα ήταν ότι πήγαν για μίζες σε μάνατζερς παιχτών. Μάλλον τότε που οι παίχτες ήταν ανάρπαστοι οι μίζες να ήταν μέρος του συστήματος?

DonMits είπε...

Σίγουρα δεν θα ήταν όλη η Τούμπα που έκραζε, δεν πήγα όμως για να ξέρω. Πάντως είναι ενδεικτικό.

Η μίζα σε μάνατζερ παικτών είναι πάντα κομμάτι της μεταγραφής. Και πληρώνεται νόμιμα όταν γίνει. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να λαδώσεις μάνατζερ παικτών που είναι δυσαρεστημένοι στις ομάδες τους, για να τους βάλουν φιτίλια.

Εγώ άλλα άκουσα. Για περίεργα κεράσματα κι εξόδους φιλοξενούμενων και δεν συμμαζεύεται...

Panagiotis είπε...

Μα κεράσματα και έξοδοι φιλοξενούμενων δεν είναι στο πρόγραμμα? Κάτι Μαρινάκηδες σίγουρα έχουν τέτοιες εξόδους με "φιλοξενούμενους"

DonMits είπε...

Χαχαχαααα!!!

Μιλάμε για περιπτώσεις που διαιτητές ή παράγοντες ζητούσαν γούνες για τις γυναίκες τους ή βίζιτες ή εξόδους σε ροζ μαγαζιά και τέτοια πράγματα. Κατάλαβες;

Panagiotis είπε...

Εννοείται... χα χα.. Γι' αυτό και το "φιλοξενούμενους" το έβαλα σε εισαγωγικά. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα αυτά.